Ciclistul austriac al lui Bora-Hansgrohe a rupt ritmul imediat după borna ce arătau doi kilometri până la final în vederea pregătirii unui sprint pentru coechipierii săi. Punând o mică distanță între el și cei din spate, Postlberger a decis să continue de unul singur și nu a mai fost ajuns de urmăritori, care au suferit și datorită vântului de față de pe finalul etapei.
Sprintul pentru locul secund a fost câștigat de Caleb Ewan în fața lui Andre Greipel, cei doi terminând împreună cu o parte din pluton imediat în urma câștigătorului, care a avut timp să sărbătorească victoria pe ultimii zeci de metri. Etapa de 206km era așteptată să ofere una din oportunitățile mari pe care oamenii rapizi ai plutonului le vor avea de-a lungul ediției centenare a Turului Italiei.
Favoriții la câștigarea Turului, Nairo Quintana și Vincenzo Nibali, au reușit să evite un incident petrecut cu puțin peste trei kilometri înainte de final, când mai mulți cicliști s-au oprit într-un viraj ascuțit. Acesta l-a costat însă 13 secunde pe Steven Kruijswijk, un alt rutier creditat cu șanse la victoria finală.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Ziua de neuitat pentru echipa Bora-Hansgrohe a fost completată de obținerea tuturor celorlalte tricouri distinctive pe lângă cel roz oferit câștigătorului Postlberger, care conduce clasamentul general cu patru secunde datorită bonificațiilor oferite primilor clasați la finalul etapelor. Grație victoriei sale surprinzătoare, austriacul conduce și clasamentul pe puncte și pe cel al tinerilor, iar Bora-Hansgrohe o face în clasamentul rezervat echipelor.
Cesare Benedetti a făcut parte dintr-un grup de șase cicliști care au evadat imediat după începutul cursei și a reușit să câștige toate cele trei cățărări repertoriate ale zilei. Acesta s-a impus pe rând în fața lui Eugert Zhupa și Daniel Teklehaimanot pentru a acumula maximul de puncte și a conduce clasamentul cățărătorilor. Sprinturile etapei au fost adjudecate de Zhupa și Teklehaimenot.
Evadarea formată la scurt timp după start a avut un avans maxim de peste șapte minute de-a lungul etapei desfășurate în partea de nord a Sardiniei, dar a fost prinsă în apropiere de final de un pluton în care echipele marilor favoriți la sprint, Lotto Soudal și Orica-Scott, au dus greul. Marcin Bialoblocki și Pavel Brutt au mai făcut parte din grupul aflat în frunte pe parcursul etapei, precum și Mirco Maestri de la Bardiani-CSF.
Echipa italiană a fost în centrul atenției înaintea primei zile a Giro, doi dintre cicliștii săi – Stefano Pirazzi și Nicola Ruffoni – fiind excluși din competiție după ce au fost testați pozitiv cu un hormon de creștere. Absența celor doi, dar și a lui Michele Scarponi – decedat în urma unui accident pe 22 aprilie – a însemnat că 195 de rutieri au luat startul la primul Mare Tur al anului.
Etapa secundă va avea loc sâmbătă, 6 mai, tot în Sardinia, între Olbia și Tortoli, și va însuma 221km ușor valonați, cu două cățărări repertoriate.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02