Movistar a încheiat perioada neagră pe care a traversat-o în ultimul timp din cauza lipsei de rezultate. Marc Soler a adus abia a 2-a victorie pentru echipa iberică din 2020, după ce tot el o bifase și pe prima, în Pollenca - Andratx, o cursă de o zi desfășurată la începutul acestui an. Victoria de azi are o importanță aparte pentru echipa spaniolă, deoarece traseul etapei a trecut chiar prin zona unde se află sediul celor de la Movistar.
Evident, acest succes este cel mai important al carierei pentru Marc Soler, care a câștigat clasamentul general în Paris-Nice acum 2 ani, dar fără să câștige vreo etapă. Prin succesul de azi, Soler își demonstreză valoarea, iar locul 9 la general obținut anul trecut ar putea fi îmbunătățit în acest an.
"Sunt foarte fericit, mai ales după escapada de ieri. Am demonstrat că pot mai mult și că pot avea constanță. Ieri am fost cam supărat, dar mi-am dat seama că pot mai mult. La un moment dat mi-am dat seama că trebuie să plec, pentru că nu mai exista colaborare în acel grup și mi-am zis că dacă am această șansă trebuie să profit de ea.", a declarat Soler la finalul etapei.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Mâine va fi din nou o etapă solicitantă pentru rutieri. Traseul are numai o cățărare de categoria a 3-a, Alto de Oncala (17 km/2,7%), iar finish-ul va fi tot în ascensiune, pe La Laguna Negra de Vinuesa (6,5 km/6,7%), dar cu excepția coborârii de pe prima cățărare, drumul va fi într-o continuă urcare.
https://i.eurosport.com/2020/10/21/2919153.jpg

Tom Dumoulin a pierdut orice șansă la tricoul roșu

Deși la începutul Turului Spaniei Tom Dumoulin era văzut ca un om cu șanse la locurile fruntașe din clasamentul general, forma olandezului lasă de dorit. După ce ieri a avut o întârziere de 50 de secunde, astăzi prestația sa a risipit orice idee că ar putea lupta pentru tricoul roșu, venind la peste 8 minute distanță de grupul favoriților.
Dumoulin era văzut ca varianta de rezervă a celor de la Jumbo Visma pentru clasamentul general, în cazul în care s-ar întâmpla ceva neprevăzut cu Roglic, dar forma olandezului este departe de pretențiile unei astfel de competiții.
Chiar dacă nu a strălucit în Turul Franței, Dumoulin era încrezător înainte de startul din Vuelta: "Sunt acolo unde vreau să fiu din punct de vedere al formei. Rulez foarte bine și mă simt mai puternic cu fiecare săptămână care trece. Sper să ating în Vuelta vârful de formă. Dacă nu se va întâmpla așa, la anul cu siguranță că voi fi acolo unde îmi doresc."
Mai mult, olandezul a declarat că Roglic ar putea să-i fie locotenent dacă forma sa ar fi mai bună, deci nimic nu anunța prestația sa atât de ștearsă din ultimul mare tur al sezonului: "Dacă voi fi mai bun decât Primoz în Vuelta, el va rula pentru mine. Dacă din nou el va fi mai în formă, cum s-a întâmplat în Turul Franței, îi voi fi locotenent. Nu vreau să rulez pentru mine și să văd la final că eu am terminat pe 7 și el pe 4 și nu l-am ajutat, ciclismul e o muncă de echipă"
Arătând atât de rău, Dumoulin se va concentra probabil pe o victorie de etapă, dar este greu de crezut că o poate obține în aceste condiții, traseul din acest an al Turului Spaniei fiind unul extrem de extenuant.

Desfășurarea etapei a 2-a din Vuelta 2020

La fel ca și ieri, nici în etapa de astăzi evadarea nu a avut vreo șansă. Ineos a deschis ostilitățile cu puțin timp înainte de intrarea pe cățărarea Alto de San Miguel de Aralar (9,5 km/7,9%), dar Amador și Carapaz au fost repede înhățați de pluton.
Mai apoi a atacat Luis Leon Sanchez, care venind în etapa de ieri la peste 4 minute de Roglic a fost lăsat să se distanțeze de cei de la Jumbo Visma, iar trena a căzut pe umerii celor de la Movistar. Trena draconică dusă de Marc Soler nu i-a dat nicio șansă rutierului de la Astana și a continuat și după ce acesta a fost prins, rupând rutier după rutier, astfel că înaintea coborârii finale mai erau doar 9 oameni în grupul fruntaș.
Richard Carapaz a început în forță coborârea, dar apoi a ieșit din nou la rampă Marc Soler, al cărui atac consistent a pus o distanță de 20 de secunde între el și grupul urmăritor, care s-au dovedit a fi în cele din urmă decisisve pentru victoria de etapă. Primoz Roglic a câștigat sprintul pentru locul 2 și a mai luat 6 secunde de bonificație, iar Dan Martin a terminat pe poziția a 3-a.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02