Ajuns în 2014 la OricaGreenEdge, Adam Yates a arătat imediat că poate fi un rutier excelent, în 2016 clasându-se pe locul 4 în Turul Franţei şi trecându-şi în cont şi tricoul alb, destinat celui mai bun tânăr. Din păcate pentru cariera sa, performanţa de acum 5 ani a rămas cea mai bună într-un mare tur, de atunci bifând doar alte două prezenţe în TOP 10 (de fiecare dată a fost al 9-lea, în Giro 2017 şi Le Tour 2020).
Nici în tururile de o săptămână nu a exceleat, deşi a fost foarte aproape să câştige Criteriul Dauphine (locul 2, în 2018), Tirreno şi Turul Cataluniei (locul secund, 2019). Din toate punctele de vedere, Adam a rămas în umbra fratelui său geamăn, Simon, care nu doar că a câştigat Vuelta (2018), dar are cel puţin două victorii de etapă în fiecare din cele trei mari tururi.

Adam Yates, marele pariul al lui Wiggins

Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Acum, însă, raportul de forţe pare să se fi schimbat. Adam nu doar că are parte de o echipă foarte puternică, dar cei de la Ineos au reuşit într-un timp record să îi îmbunătăţească sensibil performanţele la contratimp. Acest lucru a fost clar în Turul Cataluniei, competiţie pe care a câştigat-o la pas şi în care a avut un rezultat excelent în proba contra-cronometru (a fost mai rapid decât Geraint Thomas).
Ca atare, Sir Bradley Wiggins e convins că Adam Yates va obţine rezultate fantastice la Ineos, un mare tur fiind doar o chestiune de timp. Deocamdată, britanicul de 28 de ani se va concentra pe Jocurile Olimpice, pentru ca apoi să fie liderul lui Ineos în Vuelta.
"Adam a ajuns la o vârstă în care poate să se gândească să câştige Mari Tururi. El a fost consistent în trecut, dar acum are toate datele să treaca la un alt nivel. Cireaşa de pe tort pentru el a fost transferul la Ineos. E echipa perfectă pentru el, Adam va fi noul mare start al ciclismului din Marea Britanie", a spus Sir Bradley Wiggins, în podcastul pe care îl are la Eurosport.

Wiggins: "Geraint Thomas, liderul Ineos pentru Turul Franţei"

Dave Brailsford a conturat deja echipa pentru Turul Franţei, Ineos urmând a sosi cu trei lideri în cea mai importantă competiţie din lume Geraint Thomas, Richard Carapaz şi Tao Geoghegan-Hart. Richie Porte va fi şi el o variantă pentru general, dacă unul dintre cei trei rutieri menţionaţi mai sus va avea o zi proastă sau va fi implicat într-un accident.
Pe hârtie "G" pare să deţină cele mai mari şanse, dacă ajunge în forma sa de top şi e ferit de căzături. Asta pentru că galezul e printre cei mai buni din lume la contratimp, iar traseul Le Tour de anul acesta programează cei mai mulţi kilometri contra-cronometru din 2013 până în prezent. De aceeaşi părere e şi Bradley Wiggins, pe care forma galezului din Turul Cataluniei (Ineos a acaparat podiumul) l-a impresionat.
"Dacă ne uităm cum a arătat "G" în Turul Cataloniei, cred că şi-a cimentat rolul de lider în Le Tour. Ne-a adus aminte de acel Thomas care câştiga Turul Franţei acum câţiva ani", a mai spus câştigătorul Le Tour 2012.
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48