Ajuns în 2014 la OricaGreenEdge, Adam Yates a arătat imediat că poate fi un rutier excelent, în 2016 clasându-se pe locul 4 în Turul Franţei şi trecându-şi în cont şi tricoul alb, destinat celui mai bun tânăr. Din păcate pentru cariera sa, performanţa de acum 5 ani a rămas cea mai bună într-un mare tur, de atunci bifând doar alte două prezenţe în TOP 10 (de fiecare dată a fost al 9-lea, în Giro 2017 şi Le Tour 2020).
Nici în tururile de o săptămână nu a exceleat, deşi a fost foarte aproape să câştige Criteriul Dauphine (locul 2, în 2018), Tirreno şi Turul Cataluniei (locul secund, 2019). Din toate punctele de vedere, Adam a rămas în umbra fratelui său geamăn, Simon, care nu doar că a câştigat Vuelta (2018), dar are cel puţin două victorii de etapă în fiecare din cele trei mari tururi.

Adam Yates, marele pariul al lui Wiggins

Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24
Acum, însă, raportul de forţe pare să se fi schimbat. Adam nu doar că are parte de o echipă foarte puternică, dar cei de la Ineos au reuşit într-un timp record să îi îmbunătăţească sensibil performanţele la contratimp. Acest lucru a fost clar în Turul Cataluniei, competiţie pe care a câştigat-o la pas şi în care a avut un rezultat excelent în proba contra-cronometru (a fost mai rapid decât Geraint Thomas).
Ca atare, Sir Bradley Wiggins e convins că Adam Yates va obţine rezultate fantastice la Ineos, un mare tur fiind doar o chestiune de timp. Deocamdată, britanicul de 28 de ani se va concentra pe Jocurile Olimpice, pentru ca apoi să fie liderul lui Ineos în Vuelta.
"Adam a ajuns la o vârstă în care poate să se gândească să câştige Mari Tururi. El a fost consistent în trecut, dar acum are toate datele să treaca la un alt nivel. Cireaşa de pe tort pentru el a fost transferul la Ineos. E echipa perfectă pentru el, Adam va fi noul mare start al ciclismului din Marea Britanie", a spus Sir Bradley Wiggins, în podcastul pe care îl are la Eurosport.

Wiggins: "Geraint Thomas, liderul Ineos pentru Turul Franţei"

Dave Brailsford a conturat deja echipa pentru Turul Franţei, Ineos urmând a sosi cu trei lideri în cea mai importantă competiţie din lume Geraint Thomas, Richard Carapaz şi Tao Geoghegan-Hart. Richie Porte va fi şi el o variantă pentru general, dacă unul dintre cei trei rutieri menţionaţi mai sus va avea o zi proastă sau va fi implicat într-un accident.
Pe hârtie "G" pare să deţină cele mai mari şanse, dacă ajunge în forma sa de top şi e ferit de căzături. Asta pentru că galezul e printre cei mai buni din lume la contratimp, iar traseul Le Tour de anul acesta programează cei mai mulţi kilometri contra-cronometru din 2013 până în prezent. De aceeaşi părere e şi Bradley Wiggins, pe care forma galezului din Turul Cataluniei (Ineos a acaparat podiumul) l-a impresionat.
"Dacă ne uităm cum a arătat "G" în Turul Cataloniei, cred că şi-a cimentat rolul de lider în Le Tour. Ne-a adus aminte de acel Thomas care câştiga Turul Franţei acum câţiva ani", a mai spus câştigătorul Le Tour 2012.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Carapaz va pleca de la Ineos și va semna cu Education Easy Post! Motivul din spatele deciziei
20/08/2022 LA 12:37