Ciclism

Mark Cavendish bagă frica în adversari: "Landa este într-o formă incredibilă"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Mikel Landa și Mark Cavendish, coechipieri la Bahrein McLaren

Credit imagine: From Official Website

DeNicu Savin
25/07/2020 la 17:00

Sprinterul Marc Cavendish și colegii săi de la echipa Bahrain McLaren se întorc săptămâna viitoare într-o competiție oficială după pauza generată de pandemie și vor participa la Vuelta a Burgos, competiție ce va debuta marți, 28 iulie. Britanicul va avea 2 etape la dispoziție să-și arate calitățile de sprinter, dar a declarat că scopul principal este ajutorul pentru omul de general, Mikel Landa.

Situația echipei Bahrein McLaren este în continuare una foarte incertă, iar în ultima vreme s-a tot vorbit despre o posibilă retragere a sprijinului financiar acordat de compania producătoare de mașini la finalul sezonului.

Plecarea directorului Brent Copeland la Mitchelton Scott și amânarea plății salariilor rutierilor pe timpul pauzei competiționale au alimentat și mai mult aceste zvonuri.

Ciclism

S-a încheiat etapa ''regină'' din Vuelta a Burgos. Victorie entuziasmantă a lui Remco Evenepoel

30/07/2020 LA 16:46

În ciuda acestor incoveniente echipa a avut un start bun de sezon, cu 5 victorii, inclusiv o etapă în Paris-Nice. Toate aceste lucruri le dau mari speranțe rutierilor că vor putea continua pe linia ascendentă și pe acest final de sezon care va fi unul infernal.

Primul test important va fi Vuelta a Burgos, cursă în care Bahrein McLaren își propune clasamentul general prin Mikel Landa, dar speră la victorie și în etapele de sprint prin Mark Cavendish.

Cavendish: "Mergem în Burgos să-l ajutăm pe Landa"

Multiplul câștigător de etapă în marile tururi, britanicul Marc Cavendish a discutat despre obiectivele echipei în perioada următoare și a oferit amănunte interesante despre forma colegului său Mikel Landa, care va fi și omul pe care echipa se va baza în Turul Franței pentru clasamentul general.

"M-am pregătit foarte bine în Germania împreună cu colegii sprinteri, iar o parte dintre noi vom merge în Burgos, o cursă care ne va readuce ritmul de competiție. Vom merge acolo să-l susținem pe Mikel Landa, care s-a antrenat la maxim pentru Turul Franței, așa că este într-o formă incredibilă", a spun Cavendish.

Echipă puternică pentru Landa în Vuelta a Burgos

Mikel Landa va avea locotenenți de clasă în cursa de săptămâna viitoare. El va fi ajutat în munți de Pello Bilbao, Damiano Caruso și Eros Capecchi, în timp ce Marco Haller, Heinrich Haussler și Cavendish vor viza sprinturile. Toți cei șapte piloți sunt pe lista largă a echipei pentru Turul Franței.

"Am avut trei locații pentru pregătire în ultimele săptămâni. Una în Andorra, una în Italia și una în Germania. Pregătirile se termină toate sâmbătă, apoi mai sunt câteva zile până vom începe cursa de săptămâna viitoare la Burgos. Toată lumea este în stare bună și cel mai important dintre toate este starea bună de sănătate", a declarat Directorul sportiv al echipei, Gorazd Stangel.

Conducătorii echipei se așteaptă la un parcurs bun pentru Mikel Landa în cursa pe care o are deja în palmares, el câștigând Vuelta a Burgos în 2017 pe când era la Sky. Ulterior, spaniolul s-a trasferat la Movistar, iar de la începutul anului 2020 este la Bahrein McLaren. În această primăvară, Landa a suferit o accidentare, fiind lovit de o mașină în timp ce era la antrenamente, dar acum starea sa fizică este excelentă și se așteaptă foarte multe de la el.

De asemenea, echipa are așteptări mari și de la Marc Cavendish, căruia i se potrivesc ca o mănușă etapele 2 și 4 din cursa de săptămâna viitoare. Cavendish este în căutarea unei victorii din 2018, iar un succes în Burgos i-ar da mare încredere pentru restul sezonului.

"Vom avea o cursă interesantă cu Mikel Landa, liderul echipei noastre. Îl veți vedea pe Landa la 100% chiar din prima etapă, pe un traseu pe care a câștigat în 2017, iar apoi pe traseele de munte din etapele 3 și 5", a completat Gorazd Stangel.

Vuelta a Burgos se va desfășura între 28 iulie și 1 august este una dintre cursele de pregătire pentru Turul Franței, competiție care va pleca la drum din Nice, pe data de 29 august.

Ciclism

Lista de start a etapei 1 din Zwift Tour for All, competiție care e acum pe Eurosport 1

04/05/2020 LA 10:03
Ciclism

Jakobsen a ieșit din comă, după accidentul horror din Turul Poloniei! Anunțul momentului în ciclism

ACUM 14 ORE
Subiecte asemănătoare
CiclismBahrainMark CavendishMikel Landa
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol