Matej Mohoric a demonstrat că Slovenia este o adevărată putere în lumea ciclismului. Matej Mohoric a obținut o victorie istorică. A câștigat cea mai lungă etapă din Turul Franței (249KM) și a demonstrat că ciclismul sloven nu înseamnă doar Roglic și Pogacar. Până la urmă, Mohoric este dublu campion național în Slovenia (2018 și 2021).
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Locul doi a fost ocupat de Jasper Stuyven, campionul de la Milan-Sanremo. În spatele său, podiumul a fost ocompletat de Magnus Cort după o bătălie aprigă cu Van der Poel și Van Aert.
Al patrulea loc ocupat de Van der Poel îi asigură debutantului olandez tricoul galben în continuare înainte de intrarea în Alpi.

Turul Franței e ca și încheiat pentru Primoz Roglic

După ce a căzut în două rânduri în primele 3 etape, Primoz Roglic a avut o prestație excelentă la contratimp, în runda a 5-a, dar în continuare erau semne de întrebare în legătură cu modul în care se poate recupera, astfel încât să rămână un favorit la tricoul galben.
Toate întrebările și-au găsit răspuns azi: învingătorul din Vuelta a dat distanță pe cățărarea de categoria a 2-a din finalul etapei a 7-a și a sosit la aproape 4 minute de favoriți. Slovenul s-a simțit atât de rău încât le-a transmis celor de la Jumbo Visma că nu are vreun sens ca ai săi coechipieri să rămână cu el, pentru a-l duce în trenă. Game over, așadar, pentru ciclistul văzut de mulți drept marele favorit la tricoul galben, înainte de Le Tour.
În măsura în care va rămâne în Marea Buclă, Roglic va vâna etape, în speranța că se va recupera fizic pentru a treia săptămână, unde are 2 sau 3 runde care i se potrivesc destul de bine

Momentele cheie din etapa a șaptea a Turului Franței

208KM RĂMAȘI - În jur de 25 de cicliși s-au detașat iar din evadare fac parte nume importante, precum posesorii tricourilor verde și galben. Pe lângă Van der Poel și Cavendish, mai este prezent Van Aert (dar fără Alaphillippe), Vincenzo Nibali, Simon Yates, Jasper Stuyven, Skujins, Kasper Asgreen... diferența este de 20 de secunde.
200KM RĂMAȘI - 29 de cicliști fac parte din evadare: Wout van Aert and Mike Teunissen (Jumbo-Visma), Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers), Vincenzo Nibali, Toms Skujins and Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Kasper Asgreen and Mark Cavendish (Deceuninck-QuickStep), Imanol Erviti and Ivan Garcia (Movistar), Jan Bakelants and Boy van Poppel (Intermarche-Wanty-Gobert), Frank Bonnamour (B&B Hotels), Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe), Christophe Laporte (Cofidis), Mathieu van der Poel and Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix), Ruben Guerreiro and Magnus Cort (EF Education-Nippo), Dorion Godon and Michael Schar (Ag2R-Citroen), Soren Kragh Andersen (Team DSM), Philippe Gilbert, Harry Sweeny and Brent Van Moer (Lotto Soudal), Matej Mohoric (Bahrain-Victorious), Simon Yates (Team BikeExchange), Hugo Houle (Astana-PremierTech) și Victor Campenaerts (Qhubeka-Assos).
160KM RĂMAȘI - Distanță de patru minute. Diferența dintre cei din evadare și pluton se mărește iar ei se află la 25 de kilometri de sprintul intermediar acolo unde Cavendish ar putea să-și extindă avansul la puncte. Cav a declarat că mereu și-a dorit să câștige o etapă a Turului printr-o evadare, dar terenul va fi unul foarte dificil.
105KM RĂMAȘI - Ce 28 de lideri rămași au un avans de 5min50sec față de pluton, ei având un ritm excelent pe acest drum plat care merge spre dealuri.
65KM RĂMAȘI - Chris Froome are mari probleme în spatele plutonului. Froom a câștigat de patru ori Turul Franței în carieră, însă totul a început ca un coșmar pentru el cu acel accident teribil în prima etapă. Cei doi lideri au acum un avans de șapte minute.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02