După ce Binck Bank Tour a fost aproape de a fi anulat din cauza restricțiilor impuse de guvernul olandez, competiția a fost dusă cu succes până la final, chiar dacă s-a renunțat la o etapă, iar traseul celei de-a 3-a a fost modificat.
Van Der Poel a plecat în etapa de astăzi cu un handicap de 17 secunde față de liderul clasamentului general, Mads Pedersen (Trek Segafredo), care se impusese în etapa a 3-a și fusese pe locul secund în prima etapă. Van Der Poel a lansat un atac furibund la a 2-a trecere peste cățărarea Muur van Geraardsbergen, cu 50 de kilometri înainte de final și a mers de unul singur până la final.
Un grup de 4 rutieri, format din Soren Kragh Andersen (Sunweb), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) și Sonny Colbrelli (Bahrain McLaren) au încercat să-l ajungă pe Van Der Poel, dar olandezul a rezistat in-extremis în frunte, trecând primul linia de sosire, cu 3 secunde în fața lui Naesen și cu 5 în fața lui Colbrelli.
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10
Datorită victoriei de etapă și secundelor de bonificație, Van Der Poel a câștigat și clasamentul general, devansându-i pe Soren Kragh Andersen și Stefan Kung. Aceasta este cea mai importantă victorie din carieră a olandezului într-o cursă pe etape, după ce anul trecut câștigase clasicele Amstel Gold Race și Dwars door Vlaanderen, iar în urmă cu o lună a devenit pentru a 2-a oară campionul Olandei pe șosea.
"Este incredibil că am câștigat BinckBank Tour. Am venit aici să câștig, dar după contratimpul de ieri nu mă mai așteptam la asta. Am atacat poate prea devreme, dar am simțit că plutonul nu merge cum trebuie și am decis să o fac. A ieșit excelent", a spus Van Der Poel după marea victorie.
Ciclismul continuă mâine, în direct la Eurusport, cu începere de la ora 14:00, într-o transmisiune alternativă a clasicei Liege-Bastogne-Liege și cea de-a 2-a etapă din Giro, competiție în care italianul Filippo Ganna a câștigat astăzi prima etapă.
Ciclism
Mathieu Van Der Poel revine în curse! Olandezul a dezvăluit marele său obiectiv pe final de sezon
24/08/2022 LA 12:28
Turul Franței
Mathieu Van Der Poel a dezvăluit ce obiective are în Turul Franței: "Pe asta mă voi concentra"
17/06/2022 LA 09:17