Desfășurată pentru prima oară în 1876, Milano-Torino s-a desfășurat, preț de peste un secol, în martie, și a servit drept cursă pregătitoare pentru prima "clasică monument" a sezonului, Milano-San Remo. Din 1987, ea a devenit repetiția generală pentru Il Lombardia, fiind mutată în toamnă.
Finalul are loc în mod tradițional pe cățărarea de pe Superga, în memoria victimelor accidentului aviatic din 1949. Atunci, 31 de persoane și-au pierdut viața, majoritatea fotbaliști la "Grande" Torino, formația antrenată acum de Walter Mazzarri dominând în acel deceniu fotbalul italian (5 titluri, dintre care 4 la rând).

Woods, impresionant în Milano-Torino: a obținut prima victorie din carieră într-o clasică

Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Preț de 160 de kilometri, traseul Milano-Torino e plat, pentru ca apoi picioarele cicliștilor să fie serios testate de cele două treceri peste Superga, o cățărare ca un zid: 4,7 kilometri, cu o pantă medie de 9,2%.
Este o cățărare pentru rutierii cu explozie, astfel că victoia lui Woods nu surprinde pe nimeni, în condițiile în care canadianul e unul dintre rutierii cu cel mai bun punch din lume.
Ciclistul de la Education First a atacat în mai multe rânduri miercuri, ultima oară cu 400 de metri înainte de final, când doar Alejandro Valverde a reușit să rămână în roata sa. În cele din urmă, Woods a avut destulă "benzină" pentru a rezista și a-și lua o revanșă pentru Campionatele Mondiale de anul trecut, când a obținut doar bronzul, într-o cursă câștigată de "El Bala". Podiumul a fost completat de Adam Yates, care a confirmat că se află într-o formă bună, după victoria de etapă obținută săptămâna trecută în etapa regină din Turul Croației.
"De fiecare dată când obții o victorie în fața lui Valverde e un moment special. Am fost norocos să am o echipă extrem de puternică azi, vreau să le mulțumesc colegilor. Poate că am atacat puțin cam mult, dar am vrut să fiu ofensiv și mă bucur că am avut picioare până la final", a spus Woods, după ce a bifat prima sa victorie într-o cursă de o zi, la profesioniști.

Milano-Torino: Woods se impune, în fața lui Valverde

Acum, toate privirile sunt ațintite spre Il Lombardia, ultima clasică monument a sezonului urmând a fi transmisă sâmbătă, de Eurosport. Întrebat cine e favorit în "clasica frunzelor moarte", Woods l-a indicat pe Roglic, pe care l-a numit "Robocop", după rezultatele impresionante obținute după câștigarea Vueltei. Deși mulți se așteptau ca slovenul să fie sleit de puteri, acesta s-a impus în Giro dell'Emilia și în Tre Vali Varesine.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02