După ce la Astana a stat în umbra lui Aru, la Sky a fost nevoit să îl ajute pe Froome, iar la Movistar a împărțit rolul de lider cu Valverde și Quintana, Landa și-a găsit în sfârșit o echipă în care să strălucească. După plecarea lui Nibali la Trek, Bahrain McLaren părea locul ideal pentru rutierul basc, astfel că Landa nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat provocarea.
Doar că în ultimele săptămâni, situația de la Ineos a devenit incandescentă, Bernal afirmând răspicat că, dacă va fi în formă, va merge în Turul Franței cu un singur obiectiv: să își apere titlul cucerit anul trecut. Froome nu va fi așadar rutierul protejat de formația britanică, așa că s-a pus problema ca englezul să își găsească o nouă echipă încă din perioada de mercato din această vară. Lui Froome îi expiră la finalul anului contractul cu Ineos, iar britanicii nu văd oportună prelungirea, judecând după vârsta ciclistului, dar și după accidentarea teribilă avută. În plus, Ineos are în Bernal un cățărător fantastic, probabil cel mai bun din lume, care poate câștiga multe ediții ale Turului Franței dacă e scutit de accientări.
În acest context, s-a speculat că Bahrain McLaren e extrem de interesată de semnătura rutierului cu 7 Mari Tururi în palmares (4 doar în Turul Franței), ceea ce ar fi limitat din nou posibilitățile de exprimare pentru Landa. Într-un interviu pentru Cycling News, bascul a negat că o astfel de variantă ar fi pe tapet.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 8 ORE
"Echipa deja a negat că e interesată de Froome, Rod (n.r. Ellingworth, team managerul de la Bahrain McLaren) mi-a spus personal", a spus Landa pentru cyclingnews.com, pentru ca apoi să dezvăluie că speră la un podium în Turul Franței. O misiune ce pare imposibilă, judecând după forma arătată de Bernal și Roglic anul trecut, dar și după forța echipelor lor. "Aceste zvonuri nu m-au afectat, sunt aici să merg cât mai bine, iar echipa mi-a spus clar că se bazează pe mine pentru Le Tour. Lucrurile merg conform planului, mi-am setat deja mintea pentru a face din Turul Franței obiectivul anului", a mai spus Landa.

Mikel Landa se gândește și la Vuelta

Mikel Landa se gândește să participe și la Turul Spaniei, mai ales că ediția din acest an va fi una cu totul specială. Se va pleca în sfârșit din Țara Bascilor și vom avea un final de etapă pe vârful Arrate, într-un cadru atât de familiar pentru ciclistul spaniol.
"E devreme să spun ceva foarte clar, dar Dauphine ar putea fi în programul meu. Am nevoie de cel puțin două curse pregătitoare înainte de Turul Franței. În ceea ce privește Turul Spaniei, va trebui să așteptăm înainte de a lua o decizie. Nu știm în ce formă voi la acel moment, cât de obosit voi fi, dar mi-ar plăcea să fiu la startul Vueltei. E o rută grozavă pentru mine anul acesta, cunosc foarte bine multe din cățărările puse pe traseu. Ar fi un avantaj, cu siguranță", a mai spus Landa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01