O mulțime de cazuri aparent pozitive, care ulterior s-au dovedit a fi false, au obligat multe echipe și rutieri să rateze cursele. Toată lumea era foarte îngrijorată înainte de Turul Franței, întrucât vechiul protocol prevedea ca orice echipă care are 2 cazuri pozitive, indiferent dacă era vorba de rutieri sau alți membri, să fie obligată să se retragă.
După o serie de întâlniri între reprezentanții UCI, ai echipelor și ai orgazizatorului de facto a Turului Franței s-a hătărât modificarea acestei reguli. Astfel, echipele vor fi nevoite să se retragă numai dacă au 2 rutieri depistați pozitiv.
Actualizarea de ultimă oră a protocolului medical va ușura temerile că o serie de echipe ar putea fi expulzate din Turul Franței pe baza unor cazuri fals pozitive de COVID-19.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36
De asemenea, UCI a specificat că la orice test pozitiv se va aștepta rezultatul retestării rutierilor implicați înainte de a se lua decizia expulzării echipei respective din competiție.
UCI a ordonat organizatorilor marelui tur să facă tot posibilul să asigure retestarea celor depistați pozitiv în timp util, adică până la începerea etapei următoare. Totuși, dacă testarea nu va putea fi făcută la timp sau rezultatul testului nu va ajunge până la începerea unei etape, atunci persoana în cauză va trebui să părăsească cursa, chiar dacă ulterior se va dovedi că testul a fost fals pozitiv.
https://i.eurosport.com/2019/07/06/2633344.png

Se va lucra și noaptea pentru finalizarea la timp a testelor

ASO (Organizatorul Turului Franței) a creat o unitate de testare mobilă la cursă, care acum va trebui probabil să lucreze peste noapte pentru a finaliza orice testare complementară, pentru a evita expulzarea din cursă a unor rutieri a căror rezulate au fost fals pozitive.
"Ajustările efectuate astăzi la protocolul UCI ne-au permis să găsim un echilibru corect între preocupările legitime ale echipelor care se confruntă cu riscul de excludere și păstrarea vitală a sănătății plutonului", a spus președintele UCI, David Lappartient.
De asemenea, Lappartient a insistat asupra respectării tuturor normelor impuse atât pentru cicliști, cât și pentru restul persoanelor implicate: "Fac apel la cicliștii și la familiile acestora să continue să acționeze cu același sentiment de responsabilitate și spirit unit pe care l-au demonstrat de la reluarea curselor. Toate măsurile de protecție impuse, cum ar fi purtarea unei măști în hoteluri sau autobuze trebuie urmate scrupulos. Trebuie să oferim Turului Franței și sezonului de ciclism 2020 o șansă de a continua până la sfârșit și să oferim sportului nostru, puternic afectat de criza de sănătate, o șansă de a merge mai departe."
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40