În această dimineață au fost programate primele două probe din cadrul Campionatelor Mondiale de ciclism de la Wollongong (Australia). Atât la masculin, cât și la feminin, au avut loc cursele de contratimp, iar la băieți am asistat la o surpriză de proporții.
Chiar dacă nu a avut un sezon strălucit, Filippo Ganna (campionul ultimelor două ediții) era considerat mare favorit. Cu șanse mari erau plasați rutieri precum Remco Evenepoel sau elvețienii Stefan Kung și Stefan Bissegger. Calculele specialiștilor au fost date peste cap de norvegianul Tobias Foss (25 de ani), care fost cel mai rapid și a luat aurul.

Tobias Foss, campion mondial la contratimp

Weltmeisterschaften
Rezumatul cursei de șosea de la Mondiale. Remco Evenepoel a dat recital
25/09/2022 LA 09:53
Foss, care rulează Jumbo Visma, a parcurs traseul de 34,2 kilometri în 40 de minute și două secunde, devansându-l cu numai 3 secunde pe elvețianul Stefan Kung. Remco Evenepoel s-a ales cu medalia de bronz, fiind cu 9 secunde mai lent decât ocupantul primei poziții. Filippo Ganna a terminat pe un dezamăgitor loc 7, la aproape un minut de învingător.
Victoria lui Foss este o mare surpriză, deoarece norvegianul nu câștigase în carieră nicio cursă de contratimp la nivel internațional. El este campion al Norvegiei în această probă în 2021 și 2022, dar nu obținese nicio victorie în alte competiții. Foss a fost și campion național pe șosea în 2021.
Prin succesul de azi, Tobias Foss a devenit primul norvegian care devine campion mondial la contratimp. De altfel, scandinavii nu au cucerit nicio medalie la această probă din 1994 încoace, când a fost introdusă în programul Campionatelor Mondiale UCI.
La feminin, victoria i-a revenit olandezei Ellen Van Dijk, care a devansat-o cu 12 secunde pe australianca Grace Brown. Pe locul 3 s-a clasat elvețianca Marlen Reusser. Acesta este al 3-lea titlu mondial la contratimp câștigat de Van Dijk, după succesele din 2013 și 2021.
Ciclism
Remco Evenepoel, campion mondial în cursa de șosea de la Wollongong. Aur după o cursă uriașă
25/09/2022 LA 07:19
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10