Fost învingător în Giro și Vuelta, sud-americanul de 30 de ani a avut mari probleme în ultimii doi ani, nereușind vreo victorie în cursele pe etape. Pe final de 2019, a obținut un loc 4 în Turul Spaniei, dar puțini mai credeau în rutierul care în 2013 lua prin surprindere lumea ciclismului, câștigând Turul Țării Bascilor și venind pe doi în Turul Franței.
Rezultatele neconvingătoare au făcut ca Nairo să plece de la Movistar și să accepte provocarea numită Arkea-Samsic, o formație pro-continentală.
Totuși, începutul de 2020 pare extrem de promițător pentru columbian, care, scăpat de presiune, e capabil să impresioneze pe cățărări. Azi, Quintana a atacat devreme în Tour de la Provence (cu 7 kilometri înainte de final), iar avansul pe care l-a pus până în vârful cățărării de final a fost unul impresionant. Sud-americanul a sosit cu un minut și 28 de secunde avans față de un grup select, care i-a conținut pe Alexey Lutsenko (Astana), Hugh Carthy (EF Pro Cycling) și fostul lider de la general Aleksandr Vlasov (Astana).
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
ACUM O ZI

Clasamentul de etapă în Tour de la Provence

https://i.eurosport.com/2020/02/15/2775584.png
Grație succesului de azi, Quintana e lider detașat la general, cu 1 minut și 4 secunde peste Vlasov. Arkea Samsic a bifat astfel a treia victorie a sezonului, după ce Nacer Bouhanni a obținut două succese, la sprint: în Turul Arabiei Saudite și în prima etapă din Tour de la Provence.

Tour de La Provence: Victorie fantastică pentru Quintana

Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
IERI LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29