După ce majoritatea clasicelor de primăvară, dar şi Giro au fost anulate, se spera ca sezonul de ciclism să se reia odată cu Turul Franţei, cea mai importantă competiţie a anului.
A 107-a ediţie din Marea Buclă propune 29 de cățărări repertoriate, dar doar 6 finishuri în cățărare. Chiar şi aşa, spectacolul urma să fie asigurat: Bernal era pregătit să îşi apere tricoul galben cucerit în 2019, Froome visează la a 5-a victorie, însă Roglic sau Simon Yates aveau şi ei suficiente argumente să spere la o victorie finală.
Cel mai probabil, însă, cursa va fi în cel mai bun caz amânată. Cel puţin asta e părerea dublului campion olimpic David Douillet (foto), fost Ministru al Sporturilor în Franţa.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
IERI LA 12:33
"Dumnezeu ştie cât de mult iubesc Turul Franţei, nu e etapă pe care să o ratez. Înţeleg că sunt interese mari financiare, dar sunt prea multe riscuri pe care ar trebui să ni le asumăm. E o nebunie să te gândeşti că poţi organiza Turul Franţei la finalul lui iunie, ar fi o crimă împotriva umanităţii", a spus Douillet, citat de Cycling News, pentru ca apoi să explice de ce în opinia lui cursa nu poate fi ţinută: "Dacă ar exista teste suficiente astfel încât toţi participanţii şi fanii să fie testaţi, ar exista o şansă. Dar acest lucru nu e posibil. Nu avem vaccin, nu avem nimic, iar oamenii mor zilnic".

ASO amână o decizie finală în privinţa Turului Franţei până la mijlocul lui mai

ASO, organizatorul Turului Franţei, consideră că e prea devreme să ia o decizie majoră în privinţa cursei. Christian Prudhomme va aştepta până la 15 mai pentru a lua o hotărâre, până atunci urmând a fi suficiente date pentru a justifica direcţia de urmat.
Din câte se pare, se ia în calcul o amânare până pe 25 iulie, mai ales că TDF nu mai are vreo presiune. Anul acesta, competiţia urma să se desfăşoare mai devreme decât de obicie, pentru a le permite cicliştilor să se pregătească de Jocurile Olimpice. Cum competiţia de la Tokyo s-a amânat pentru 2021, organizatorii Turului Franţei au mai mult spaţiu de manevră din punct de vedere al calendarului.
"E un singur lucru pe care mi-l doresc, ca Turul Franţei să aibă loc în această vară, indiferent de dată. Dar nu depinde de noi. Dacă nu vom putea organiza Turul, va fi o catastrofă, dar sper să nu se pună problema de aşa ceva", a spus Christian Prudhomme, directorul cursei.
Până azi, în Franţa, autorităţile au raportat 59.105 cazuri de coronavirus, 5387 dintre pacienţi pierzându-şi viaţa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29