Etapa a 6-a din Vuelta a fost una foarte spectaculoasă, care s-a lăsat cu modificări importante în clasamentul general. Evident, marea surpriză a fost rămânerea în urmă a lui Primoz Roglic, iar asta s-a datorat unei erori colective a rutierului și a membrilor echipei olandeze.
În vârful penultimei cățărari a zilei, Alto de Cotefablo, pe o ploaie puternică și cu perspectiva unei coborâri înainte de ascensiunea finală, Roglic a încercat să îmbrace o jachetă de ploaie, dar a avut mari probleme cu acest lucru și din acest motiv a rămas în spate. Rutierii din față au simțit imediat "miros de sânge" și s-au desprins, dar slovenul a reușit să revină în grupul favoriților, chiar înainte de cățărarea finală.
Totuși, efortul de a reveni lângă principalii contracandicați l-a costat în final pe Roglic, deoarece acesta nu a mai avut energie să rezite atacurilor de pe ultima ascensiune și a pierdut 43 de secunde în fața lui Richard Carapaz, care a prelut tricoul roșu de la sloven. De asemenea, Hugh Carthy (Education First) și Dan Martin (Israel Start Up Nation) au trecut peste Roglic în ierarhia generală, dar diferențele sunt foarte mici.
Turul Spaniei
Ineos merge în Vuelta cu 4 debutanți într-un mare tur! Evenepoel, liderul autoritar de la Quick Step
IERI LA 11:45
"Astăzi nu a mers așa cum am sperat. La ultima coborâre am avut probleme cu hainele mele, așa că ne-am cam îndepărtat când plutonul s-a rupt. A trebuit să tragem tare pentru a reveni. În cele din urmă am reușit să facem acest lucru, dar la urcarea finală nu mai aveam prea multă forță în picioare pentru a contracara atacurile. Am dat totul. Uneori câștigi și alteori pierzi. Astăzi am pierdut. Vuelta nu s-a terminat încă și vom continua să luptăm până la Madrid.", a declarat Roglic la finalul etapei.

Jumbo Visma nu acuză Ineos de lipsa fair-play-ului

Directorul sportiv al celor de la Jumbo Visma, Grischa Niermann, a admis și el că a fost vorba despre o greșeală colectivă, care nu ar trebui să se întâmple la un asemenea nivel: "Aceasta a fost o mare greșeală a noastră și nu ar fi trebuit să se întâmple. Ca echipă am reușit să rezolvăm situația, dar nu am putut face mai mult decât atât. E pacat. Astăzi a fost o zi proastă. Cursa este departe de a se termina. Există o mulțime de oportunități de a reveni în continuare și, desigur, vom continua să luptăm până la capăt."
În ciclism există e lege nescrisă, care spune că e lipsit de fair-play să ataci când adversarul are o problemă tehnică, dar cei de la Jumbo Visma nu au acuzat sub nici o formă acest lucru, iar Niermann a subliniat că vina aparține în totalitate echipei olandeze.
"Primoz trebuia să ia o geacă de ploaie în vârful penultimei urcării, dar nu a putut să o îmbrace și nu a putut să o închidă. A fost foarte frig. Când a făcut-o, a fost prea în spate în pluton și Ineos a atacat pe coborâre, iar plutonul s-a rupt. A fost mare păcat, o greșeală colectivă de la noi. În acel moment, nu poți renunța, dar s-a întâmplat și a fost nevoie de un efort mare pentru a-l aduce înapoi. În cele din urmă, am pierdut ceva timp și a fost o zi rea. Atacuri de genul acesta se pot întâmpla, ar trebui să fim conștienți de asta și știm că Ineos va profita de orice ocazie pentru a ataca. E vina noastră.", a declarat Grischa Niermann pentru Cycling News.
Chiar dacă a pierdut timp important ieri, Primoz Roglic Rămâne unul dintre marii favoriți să câștige Vuelta. El are doar 30 de secunde de recuperat față de Richard Carapaz, iar proba de contratimp, unde slovenul este cu siguranță mai bun, încă nu a avut loc. Așadar, Roglic nu a pierdut cursa odată cu etapa de ieri, dar ceea ce s-a întâmplat este un semnal de alarmă, un indiciu că victoria finală nu e atât de ușor de obținut dacă se vor repeta asemena greșeli.
Turul Spaniei
Primoz Roglic și-a revenit complet și va participa în Vuelta, unde poate intra în istorie
15/08/2022 LA 14:32
Turul Franței
Vingegaard, victorie colosală în etapa a 11-a din Turul Franței! I-a luat lui Pogacar tricoul galben
13/07/2022 LA 15:31