Ciclistul australian Alex Porter a suferit un accident teribil la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce bicicleta pe care se afla s-a dezmembrat la mijlocul cursei de urmărirela Velodromul Izu. În vârstă de 25 de ani, australianul a depus tot efortul posibil pentru a se menține în spatele echipei sale, dar s-a prăbușit pe pistă în momentul în care bicicleta lui s-a dezmembrat literalmente sub el.

VIDEO | I s-a dezmembrat bicicleta și s-a prăbușit pe velodrom! "Nu am văzut niciodată așa ceva!"

"Australienii și-au îmbunătățit viteza și după aproximativ trei ture, ghidonul bicicletei lui Alex Porter s-ar rupt pur și simplu", a spus Bradley Wiggins, expertul în ciclism al Eurosport. "Din fericire se afla în poziția a patra în echipă – spun asta pentru că dacă ar fi fost în poziția a doua sau trei, ar fi luat toată echipa după el pe pistă. Au fost nevoiți să dea repede uitării acest moment, mecanicii să se miște repede și așa mai departe. Au repornit 30 de minute mai târziu".
Olympic Games
Derapaj xenofob incredibil la Jocurile Olimpice: "Prinde cămilele alea din urmă"
29/07/2021 LA 09:36

Accident bizar pe velodrom la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Din păcate pentru echipa Australiei, cu rănile vizibile ale lui Porter, nu a mai reușit să se afle printre primele patru cele mai rapide echipe. Astfel, Australia, una dintre marile favorite la medalia de aur, a ratat șansa de a concura pentru medaliile de argint și aur. Wiggins a explicat care ar putea fi posibilele cauze pentru care bicicleta lui Porter s-a dezintegrat pe pistă în timpul cursei.
"Acele ghidoane sunt realizate cu laser 3D, realizate pe măsura fiecărui ciclist. Sunt destul de fragile, se pot rupe. Nu-mi pot imagina decât că barele ghidonului s-au rupt sub presiunea extremă. Personal, nu am văzut niciodată așa ceva. Este o imagine incredibilă", a mai spus Bradley Wiggins.
Danemarca a stabilit un nou record olimpic pentru a se califica în finală cu cel mai rapid timp. Alături de Danemarca s-au calificat mai departe și Italia, Noua Zeelandă și Marea Britanie alcătuind astfel efectivul care rămâne în cursa pentru medalia de aur la Tokyo. Următoarea rundă va avea loc marți, cursele pentru medalii fiind programate miercuri dimineață.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3191500.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Primoz Roglic este campion olimpic! Slovenul a luat aur la proba de contratimp de la Tokyo
28/07/2021 LA 08:31
Olympic Games
Moment uluitor la Jocurile Olimpice. Un oficial a intrat pe traseu și sportivul l-a lovit în plin
27/07/2021 LA 16:30