Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice: Primoz Roglic este campion olimpic! Slovenul a luat aur la proba de contratimp de la Tokyo

Vlad Dumitrescu

Actualizat 28/07/2021 la 11:31 GMT+3

Primoz Roglic (Slovenia) și-a revenit după un Tur al Franței dezamăgitor și a câștigat medalia de aur la proba de contratimp de la Jocurile Olimpice.

Primoz Roglic - Olympics 2021

Credit imagine: Getty Images

Roglic a încheiat proba desfășurată pe o distanță de 44,2 km în 55 de minute și 04 secunde, cu o viteză medie de 48 km/h, aflându-se la o distanță de 1:01 de medaliatul cu argint, olandezul Tom Dumulouin și la 1:04 față de medaliatul cu bronz, australianul Rohan Dennis.
La start s-au aflat 39 de cicliști iar circuitul a fost unul dificil la Fuji International Speedway, cursa împărțindu-se pe două tururi de 22, km, cu cerul înnorat.
Nikias Arndt (Germania) a început bine cu un timp de 58:49 însă el a fost detronat rapid de Stefan De Bod din Africa de Sud, cu un timp de 57.57 pentru ca apoi canadianul Hugo Houlse (57:56) să îi depășească pe amândoi.

Jocurile Olimpice: Roglic a revenit cu medalie de aur

Au urmat apoi favoriții. Dumuoulin a stabilit un nou timp record la jumătatea cursei pentru ca apoi Roglic să fie singurul care l-a depășit. Foarte aproape a fost campionul mondial Filippo Ganna (Italia), dar și Dennis și Wout van Aert (Belgia).
În cele din urmă, însă, Roglic a stabilit cel mai bun timp și a câștigat medalia de aur. În final, Roglic a fost atât de entuziasmat încât a refuzat să încetinească chiar și după ce a trecut linia de finish, toată lumea de pe margine făcându-i semne că a câștigat deja și nu mai este nevoie să forțeze.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo