Roglic a încheiat proba desfășurată pe o distanță de 44,2 km în 55 de minute și 04 secunde, cu o viteză medie de 48 km/h, aflându-se la o distanță de 1:01 de medaliatul cu argint, olandezul Tom Dumulouin și la 1:04 față de medaliatul cu bronz, australianul Rohan Dennis.
La start s-au aflat 39 de cicliști iar circuitul a fost unul dificil la Fuji International Speedway, cursa împărțindu-se pe două tururi de 22, km, cu cerul înnorat.
Nikias Arndt (Germania) a început bine cu un timp de 58:49 însă el a fost detronat rapid de Stefan De Bod din Africa de Sud, cu un timp de 57.57 pentru ca apoi canadianul Hugo Houlse (57:56) să îi depășească pe amândoi.
Olympic Games
VIDEO | I s-a dezmembrat bicicleta și s-a prăbușit pe velodrom! "Nu am văzut niciodată așa ceva!"
02/08/2021 LA 15:13

Jocurile Olimpice: Roglic a revenit cu medalie de aur

Au urmat apoi favoriții. Dumuoulin a stabilit un nou timp record la jumătatea cursei pentru ca apoi Roglic să fie singurul care l-a depășit. Foarte aproape a fost campionul mondial Filippo Ganna (Italia), dar și Dennis și Wout van Aert (Belgia).
În cele din urmă, însă, Roglic a stabilit cel mai bun timp și a câștigat medalia de aur. În final, Roglic a fost atât de entuziasmat încât a refuzat să încetinească chiar și după ce a trecut linia de finish, toată lumea de pe margine făcându-i semne că a câștigat deja și nu mai este nevoie să forțeze.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Derapaj xenofob incredibil la Jocurile Olimpice: "Prinde cămilele alea din urmă"
29/07/2021 LA 09:36
Olympic Games
Moment uluitor la Jocurile Olimpice. Un oficial a intrat pe traseu și sportivul l-a lovit în plin
27/07/2021 LA 16:30