Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Geraint Thomas a suferit o căzătură dură în prima parte a cursei pe șosea de la Tokyo

Daian Cutu

Actualizat 24/07/2021 la 09:35 GMT+3

Cu 156 de kilometri rămași de parcus, britanicul Geraint Thomas a suferit o căzătură care a lăsat urme evidente. În coada plutonului, la o viteză destul de mic, acesta a avut un moment de neatenție și s-a acroșat cu alți doi rutieri.

Geraint Thomas

Credit imagine: Eurosport

Cea mai așteptată întrecere a primei zile de concurs de la Jocurile Olimpice este proba de ciclism pe șosea. Între cei 135 de sportivi din pluton se numără și românul Eduard Grosu. Se anunță o cursă superbă, având în vedere că diferența de nivel este de 4.865 de metri.

Geraint Thomas, căzătură dură în startul cursei

Cu 156 de kilometri rămași de parcus, britanicul Geraint Thomas, unul dintre rutierii care într-o zi bună ar fi putut fi printre protagoniști, a încasat o căzătură dură. În coada plutonului, la o viteză destul de mic, acesta a avut un moment de neatenție și s-a acroșat cu alți doi rutieri, prăbușindu-se pe șosea.
Galezul a suferit răni vizibile la umărul și la șoldul drept. Evenimentul a fost parcă tras la indigo cu ce a suferit Thomas în Turul Franței. Din fericire, în ambele competiții, rutierul celor de la INEOS a putut continua competiția, cu echipamentul distrus.
picture

Jocurile Olimpice: Căzătură pentru Geraint Thomas la Tokyo 2020

Un alt favorit, Nairo Quintana s-a confruntat în prima parte a cursei cu probleme. Columbianul a fost nevoit să schimbe bicicleta, dar a revenit rapid în pluton.

Van Aert vs Pogacar, pentru aur la Tokyo

Wout Van Aert (Jumbo Visma) este unul dintre principalii favoriți la cucerirea medaliei de aur în proba de șosea de la Jocurile Olimpice. Belgianul a câștigat ultima etapă din această ediție a Turului Franței, victoria sa de pe Champs Elysees încununând evoluția magnifică a sportivului în acest Tur al Franței.
Unul dintre principalii contracandidați ai lui Wout Van Aert la Tokyo este Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), cel care a câștigat în această vară al doilea său Tur al Franței din carieră. Slovenul este primul rutier din ultimii 86 de ani care s-a impus în 6 etape în Turul Franţei înainte de a împlini 23 de ani, atrăgându-și laudele mai multor foști campioni ai ciclismului. Tadej are o capacitate incredibilă de a se recupera după efort, astfel că, deși vine după un Tur al Franței epuizant (spre deosebire de rutierul lui UAE, Van Aert nu a trebuit să tragă în fiecare zi, neavând ca obiectiv generalul), nu poate fi scos din calcule. Finalul nu e ideal pentru Pogacar, care, dacă se va afla într-un grup cu rutieri cu un sprint mai puternic (cazul lui Van Aert), va avea a doua șansă; dar cursa e suficient de grea încât slovenul să fie și el printre marii favoriți. Totul se va juca, probabil, pe ultima cățărare a zilei, Mikuni, una văzută de unii specialiști prea grea pentru ca Van Aert să rămână alături de Pogacar și cățărătorii cei mai puternici. Totuși, nu e exclus ca belgianul să reziste sau să recupereze ulterior.
  • 4865 este diferența de nivel în cursa de sâmbătă dimineață, transmisă în direct de Eurosport 1. Vom avea 234 de kilometri și 135 de sportivi în pluton, dar se estimează că nu mai mult de 50 vor reuși să termine.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo