Organizatorii de la Budapesta au declinat că mai pot ține cele trei etape programate pentru debutul Giro, din cauza pandemiei de coronavirus. Dacă Vuelta a decis să anuleze etapele din Olanda (și batavii au renunțat să mai organizeze primele runde din Turul Spaniei), urmând ca Turul să aibă doar 18 etape, în Giro vom avea tot 21 de etape. Parcursul a fost modificat și, deși încă nu s-a făcut vreun anunț oficial din partea RCS, Tuttobiciweb susține că știe care va fi noul traseu.
Cicliștii vor urma ruta sud-nord, de-a lungul coastei Adriaticii, pentru un final ce se anunță de poveste. În Budapesta, Turul Italiei trebuia să debuteze cu un contratimp de 8,6 kilometri. Acesta va fi ținut, aceeași distanță urmând să fie acoperită, doar că în Palermo.
Rundele 4 și 5 (ultima cu final pe Etna) vor fi relocate, astfel că vor face parte în program ca etapele 2 și 3. Astfel, în decursul primei săptămâni, vom avea două noi runde, în regiunile Basilicata și Abruzzo. Pentru ultima, superbul oraș Matera va fi folosit drept punct de sosire.
Ciclism
Tragedie în lumea ciclismului! Davide Rebellin a decedat în urma unui accident teribil de circulație
ACUM 8 ORE

Același număr de kilometri de contratimp pentru Giro 2020

Faptul că Giro va debuta în continuare cu o probă contra-cronometru nu poate fi decât o veste fantastică pentru Remco Evenepoel, considerat de Contador între primii trei favoriți să ducă tricoul roz la Milano. Belgianul de 20 de ani e poate cel mai bun din lume la contratimp (mărturie aurul de la Campionatul European de anul trecut și argintul de la Mondiale) și va avea ocazia de la început să pună zeci de secunde între el și principalii contracandidați la victoria finală, Nibali și Carapaz. Dacă "Rechinul" se descurcă relativ decent în cursele contra-cronometru, ecuadorianul care a câștigat în 2019 Turul Italiei are performanțe mai degrabă modeste.
O particularitate a Turului Italiei 2020 va fi reprezentată de etapele foarte lungi. În nu mai puțin de 5 etape, rutierii vor avea de parcurs mai mult de 200 de kilometri. În condițiile în care Turul Franței propune doar 36 de kilometri de contratimp, Evenepoel va avea un atu important în duelul cu cei mai buni cățărători. Giro însumează în 2020 58,8 kilometri de cursă contra-cronometru. Inclusiv o etapă finală, la Milano, în lungime de 16,5 kilometri.
Ciclism
Jasper Philipsen, victorie în Saitama Criterium. Valverde și Nibali s-au retras
06/11/2022 LA 12:49
Ciclism
Sonny Colbrelli și-a anunțat retragerea din ciclism: "Trebuie să renunț la visul meu de o viață"
30/10/2022 LA 11:30