Ieri, organizatorii Turului Flandrei au explicat că sunt șanse mici ca celebra cursă din Belgia, neîntreruptă de 102 ani (s-a desfășurat și în timpul celui de-al doilea Război Mondial), să se mai desfășoare conform programării inițiale.
Duminică a venit o altă veste proastă pentru iubitorii de ciclism, după ce curse celebre, așteptate de toți cu sufletul la gură (Strade Bianche, Tirreno-Adriatico. Milano-San Remo, Turul Cataloniei sau Giro), au fost anulate. După toate probabilitățile, nici Paris-Roubaix nu va avea loc, lucru confirmat de Christian Prudhomme.
"Toate sporturile s-au oprit, iar ciclismul nu face excepție. Nu mă aștept să se întâmple minuni în aprilie, cel mai probabil UCI și autoritățile franceze vor anunța în următoarele zile anularea Paris-Roubaix. E o chestie ce ține de logică, nu e o poziție oficială, dar îmi e greu să cred că această clasică va putea să se țină, în tot acest context", a spus Prudhomme pentru Radio RMC.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
https://i.eurosport.com/2018/03/12/2291736.jpg

Ce se va întâmpla cu Turul Franței

Prudhomme, director al Turului Franței din 2007, când i-a luat locul legendarului Jean-Marie Leblanc, speră că Marea Buclă se va desfășura fără probleme.
Turul Franței ar trebui să ia startul pe 27 iunie, la Nice. Cursa a fost programată mai devreme decât de obicei, pentru ca rutierii care doresc să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo să aibă suficient timp pentru a ajunge în Japonia
"Sunt mai mult de 100 de zile până la startul Turului Franței. E o perioadă lungă, oamenii se pot întoarce între timp la activitățile normale. Sperăm din tot sufletul să se întâmple așa și să putem să ținem cea mai importantă cursă a anului în condiții normale. Va fi, fără îndoială, o frenezie și o descătușare de energie mai mare ca niciodată, după o asemenea perioadă de pauză", a mai spus Prudhomme.
A 107-a ediție a Turului Franței va fi una neconvențională, cu multiple cățărări care li se potrivesc mult mai bine unor rutieri agresivi, ca Julian Alaphilippe și Thibaut Pinot, marile speranțe ale Hexagonului
Cursa din 2020 se va desfășura aproape exclusiv în jumătatea sudică a Franței și va programa etape atât în Pirinei, în Masivul Central și Alpi. În total vor fi 29 de cățărări repertoriate, dar doar 6 finishuri în cățărare.
Vom avea doar 36 de kilometri de contratimp, ceea ce îi va dezavantaja pe rutieri precum Tom Dumoulin, Chris Froome sau Geraint Thomas. Mai mult, contratimpul din etapa 20 va fi în mare parte în cățărare, ajungându-se pe Planche des Belle Filles, o cățărare pe care Pinot o cunoaște perfect.
Cățărările legendare ca Alpe d'Huez sau Mount Ventoux lipsesc în ediția din 2020, însă ne vom bucura de Puy Mary (în Masivul Central) și de Col de la Loze (în inima Alpilor). De notat că al doilea weekend e destinat Pirineilor, dar nu vom avea parte de vreun finish în cățărare. În Alpi se va intra marți, 14 iulie, de ziua Franței. Ultima rundă care va putea schimba clasamentul general va fi chiar singurul contratimp, cel cu final pe Planche des Belle Filles. De menționat că secțiunea nepavată, pe care s-a ajuns în ultimii ani, nu va fi prezentă anul viitor.
9 dintre etape vor beneficia de bonusurile de secunde (8-5-2) pe anumite cățărări. Se dorește astfel animarea rutierilor importanți din pluton, care să atace de departe în dorința de a avea acces la secundele de bonificație.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02