Ciclism

Pericol de infectare cu Covid-19 în Burgos. Trei rutieri de la UAE au fost retrași din cursă

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

UAE Team Emirates și-a retras 3 rutieri din Vuelta al Burgos pentru că au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus

Credit imagine: Getty Images

DeNicu Savin
29/07/2020 la 14:55

Ieri a început prima competiție oficială importantă în ciclismul mondial după pauza provocată de pandemie, iar astăzi au apărut deja primele cazuri de posibile infectări ale unor rutier. Sebastian Molano, Cristian Muñoz și Camilo Ardila, rutierii echipei UAE Team Emirates au fost retrași din cursă după ce s-a constatat că aceștia au intrat zilele trecute în contact cu o persoană depistată pozitiv.

Cei trei rutieri care au fost trimiși astăzi în izolare, urmând să fie testați cât mai repede, au încheiat pe bicicletă prima etapă din Vuelta a Burgos de ieri. Totuși, ei nu au mai luat startul la etapa de astăzi, după ce se pare că ar fi intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv la testul pentru coronavirus. Identitaea acestei persoane nu a fost încă dezvăluită.

UCI nu riscă nimic

Ciclism

Jakobsen a ieșit din comă, după accidentul horror din Turul Poloniei! Anunțul momentului în ciclism

ACUM 13 ORE

"Sâmbătă, cei trei sportivi columbieni au avut un contact recent cu o persoană (în afara cursei) care s-a dovedit a fi pozitivă pentru COVID-19 ieri. În urma protocolului echipei și al UCI, cei trei piloți au fost izolați, trimiși acasă și toți vor efectua un alt test astăzi ", a fost comunicatul echipei în această dimineață.

Echipa a adăugat că toți cei trei piloti, în conformitate cu protocolul de sănătate al UCI, au fost testați de două ori înainte de a începe cursa marți, prima oară cu șase zile înainte și a doua oară cu 72 de ore înainte de start, iar toate testele au fost negative.

În prima parte a anului, alți doi rutieri ai echipei arabe au suferit de Covid-19. Atât Fernando Gaviria cât și Max Richeze au contactat virusul în Turul Emiratelor Arabe și au petrecut apoi o lună în izolare.

După abandonul celor trei columbieni, echipa a rămas doar cu 4 rutieri în Burgos, pe lângă Gaviria și Richeze mai fiind prezenți spaniolul David de la Cruz și liderul echipei Fabio Aru.

Directorul UAE: "Am făcut ceea ce trebuia"

Într-un interviu acordat pentru Cyclingnews la începutul etapei de astăzi, directorul sportiv al echipei arabe, Joxean Fernandez a spus că decizia retragerii celor 3 rutieri a fost cea corectă: "Ca echipă, am avut toată experiența a ceea ce s-a întâmplat în primăvara aceasta (la Turul UAE) și știm cât de importantă este această întrebare. De îndată ce rutierii au aflat că tipul cu care au fost în contact a avut rezultat pozitiv, au spus conducerii și am decis că nu pot continua".

"Cei trei au făcut teste și au ieșit negative, dar nu avea rost să ne asumăm riscuri inutile. Este, evident, o lovitură, dar în aceste condiții, sănătatea trebuie să aibă prioritate, iar asta este cel mai important", a mai adăugat conducătorul echipei.

Ieri, înaintea primei etape, doi rutieri de la echipa Israel Start up Nation au fost retrași din cursă după ce au intrat în contact cu o persoană contaminată. Decizia echipei israeliene a fost lăudată de majoritatea celor implicați în cursă, pentru că a eliminat orice risc, însă unii au considerat că echipa trebuia să se retragă în totalitate.

Ciclism

Groenewegen și-a primit pedeapsa, după ce l-a accidentat grav pe Jakobsen! Anunțul de ultimă oră

ACUM 15 ORE
Ciclism

Noi informații despre starea lui Fabio Jakobsen. Când va fi scos rutierul olandez din coma indusă

ACUM 20 ORE
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol