Cei trei rutieri care au fost trimiși astăzi în izolare, urmând să fie testați cât mai repede, au încheiat pe bicicletă prima etapă din Vuelta a Burgos de ieri. Totuși, ei nu au mai luat startul la etapa de astăzi, după ce se pare că ar fi intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv la testul pentru coronavirus. Identitaea acestei persoane nu a fost încă dezvăluită.

UCI nu riscă nimic

"Sâmbătă, cei trei sportivi columbieni au avut un contact recent cu o persoană (în afara cursei) care s-a dovedit a fi pozitivă pentru COVID-19 ieri. În urma protocolului echipei și al UCI, cei trei piloți au fost izolați, trimiși acasă și toți vor efectua un alt test astăzi ", a fost comunicatul echipei în această dimineață.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36
Echipa a adăugat că toți cei trei piloti, în conformitate cu protocolul de sănătate al UCI, au fost testați de două ori înainte de a începe cursa marți, prima oară cu șase zile înainte și a doua oară cu 72 de ore înainte de start, iar toate testele au fost negative.
https://i.eurosport.com/2020/03/27/2800049.jpg
În prima parte a anului, alți doi rutieri ai echipei arabe au suferit de Covid-19. Atât Fernando Gaviria cât și Max Richeze au contactat virusul în Turul Emiratelor Arabe și au petrecut apoi o lună în izolare.
După abandonul celor trei columbieni, echipa a rămas doar cu 4 rutieri în Burgos, pe lângă Gaviria și Richeze mai fiind prezenți spaniolul David de la Cruz și liderul echipei Fabio Aru.

Directorul UAE: "Am făcut ceea ce trebuia"

Într-un interviu acordat pentru Cyclingnews la începutul etapei de astăzi, directorul sportiv al echipei arabe, Joxean Fernandez a spus că decizia retragerii celor 3 rutieri a fost cea corectă: "Ca echipă, am avut toată experiența a ceea ce s-a întâmplat în primăvara aceasta (la Turul UAE) și știm cât de importantă este această întrebare. De îndată ce rutierii au aflat că tipul cu care au fost în contact a avut rezultat pozitiv, au spus conducerii și am decis că nu pot continua".
"Cei trei au făcut teste și au ieșit negative, dar nu avea rost să ne asumăm riscuri inutile. Este, evident, o lovitură, dar în aceste condiții, sănătatea trebuie să aibă prioritate, iar asta este cel mai important", a mai adăugat conducătorul echipei.
Ieri, înaintea primei etape, doi rutieri de la echipa Israel Start up Nation au fost retrași din cursă după ce au intrat în contact cu o persoană contaminată. Decizia echipei israeliene a fost lăudată de majoritatea celor implicați în cursă, pentru că a eliminat orice risc, însă unii au considerat că echipa trebuia să se retragă în totalitate.
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40