Cursa masculină a reprezentat și ultima zi de la Campionatele Mondiale de Ciclism de anul acesta. Cicliștii au pedalat pe o distanță de 267.5 kilometri cu startul la Rong și un final pe circuitul de 12 tururi în jurul orașului Bergen.
Lupta pentru tricoul de campion mondial s-a desfășurat până în ultimul tur al circuitului, acolo unde, pe ultima cățărare de pe Salmon Hill (6.4%), Julian Alaphilippe a atacat în speranța că Franța va deveni din nou campioană mondială după 20 de ani.
Lucrurile însă s-au schimbat radical în ultimele două viraje când, dintr-un pluton de câțiva rutieri, favoritul local Alexander Kristoff părea că poate fi noul campion mondial chiar în fața propriilor fani. A fost momentul în care, parcă de nicăieri, a apărut slovacul Sagan, care a sprintat nebunește pentru ca în final să fie cu un sfert de roată în fața norvegianului. Astfel, rutierul celor de la Team Bora–Hansgrohe a devenit singurul om care îmbracă de trei ori consecutiv tricoul curcubeu.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 20 ORE
La final, Sagan a dedicat această victorie fostului rutier Michele Scarponi, decedat în această vară în urma unui accident rutier în timpul unui antrenament.
Podiumul în cursa finală din Norvegia a fost completat de favoritul local Alexander Kristoff și australianul Michael Matthews pe locurile 2 și respectiv 3, în timp ce italianul Matteo Trentin a terminat cursa pe poziția a 4-a.
Cursa feminină desfășurată sâmbătă a văzut-o pe Chantal Blaak câștigând titlul mondial. Olandeza a fost acompaniată pe podium de australianca Katrin Garfoot și de daneza Amalie Dideriksen.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01