Peter Sagan este hotărât să-și urmeze programul stabilit și să concureze atât la Giro D'Italia, cât și la Turul Franței în acest sezon. Astfel, el ar urma să concureze în 42 de etape într-un interval de 58 de zile! După posibila plecare a lui Froome de la Ineos, informație analizată în emisiunea Clasica de Vineri, programul lui Peter Sagan reprezintă un alt motiv de dezbateri pentru fanii ciclismului.
Schimbarea calendarului competițional din cauza pandemiei face ca Turul Franței să aibă loc în luna septembrie, iar Giro D'Italia în luna octombrie.

Sagan renunță la Clasice

Tour de Slovaquie
Sagan nu se impune nici "acasă". Hodeg a câștigat prima etapă din Turul Slovaciei
ACUM 6 ORE
UCI a decis să suprapună Giro cu mai multe Clasice. Astfel, dacă Sagan ar alege să concureze la Corsa Rosa, ar ratat atât Turul Flandrei, cât și Paris-Roubaix pentru prima dată din 2013.
Giro 2020 va avea loc în perioada 3-25 octombrie, în timp ce Turul Flandrei a fost reprogramat pentru 18 octombrie, iar Paris-Roubaix pentru 25 octombrie. Sagan a câștigat Paris-Roubaix în 2018 și Turul Flandrei în 2016, ținta lui timp de un deceniu fiind Clasicele.
Când UCI a prezentat calendarul modificat, așteptările erau ca Sagan să concureze în Turul Franței, și apoi să țintească Clasicele. Însă belgienii de la Het Nieuwsblad anunță că Sagan și echipa Bora-Hansgrohe au decis să păstreze planul inițial. Astfel, Sagan o să-și facă debutul în Giro D'Italia.
Momentan, Bora-Hansgrohe nu a confirmat programul lui Peter Sagan, însă nici nu a negat informațiile publicate de presă. Echipa s-a rezumat să anunțe că programul va fi finalizat în urma cantonamentului care va avea loc în Austria în luna iunie.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825808.jpg
Ciclism
Peter Sagan a semnat pe doi ani cu Total Energies! Declarațiile triplului campion mondial
03/08/2021 LA 17:16
Ciclism
Cicliștii iau în calcul să neutralizeze o parte a etapei din Turul Franței. Cum s-a ajuns aici
29/06/2021 LA 09:52