După ce marţi Adam Yates a câştigat etapa cu finish în căţărare, de pe Jabel Hafeet, astăzi plutonul a revenit pe aceeaşi căţărare, pentru bătălia finală la general.
Britanicul avea un avans substanţial, astfel că, deşi a fost vânt de spate, care în teorie favorizează atacurile, era greu să piardă din ecartul impresionant avut.
Groupama FDJ a încercat, cu aproximativ 50 de kilometri înainte de final, crearea unei borduri, de care să beneficieze David Gaudu, dar mutarea nu a avut succes. S-a ajuns în grup compact la baza căţărării, iar evadarea, din care cel mai bun căţărător era James Knox, nu avea un avans care să îi dea speranţe în perspectiva câştigării etapei.
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 14-a din Giro, una superbă, în care generalul a suferit modificări mari
ACUM 19 ORE
Cu 4 kilometri înainte de final, Adam Yates a atacat, iar din gruprul rutierilor de general au rezistat în trena lui doar trei alţi ciclişti: Pogacar, Gaudu şi Lutsenko. Ulterior, slovenul de la UAE a încercat de 5-6 ori să accelereze, în speranţa că va ajunge singur la finish pentru o victorie, însă Yates i-a răspuns de fiecare dată.
În cele din urmă, cu 2,5 kilometri rămaşi din etapă, Adam Yates a dat cel mai articulat atac şi se părea că britanicul va face dubla. Cu eforturi supra-omeneşti, Pogacar a redus distanţa de pe şosea, iar când din cursă mai rămăseseră 1500 de metri a reuşit să ajungă în trena rivalului de la Mitchelton Scott.
Odată făcută joncţiunea, Pogacar şi Yates nu au mai forţat, astfel că le-au oferit posibilitatea lui Gaudu şi Lutsenko să revină, iar sportivul din Kazakhstan părea mare favorit, având în teorie cel mai bun sprint. De altfel, Lutsenko a şi început să sărbătorească victoria, ridicând braţele, dar chiar pe linia de sosire Pogacar l-a depăşit cu câţiva centimetri.
Venit în Emiratele Arabe Unite cu un singur obiectiv - câştigarea generalului în cursa de "casă" a echipei sale -, Pogacar se va mulţumi probabil cu locul doi la general şi cu victoria de azi, de pe Jabel Hafeet. Cu două etape rămase de disputat, Yates are un avans de un minut şi o secundă faţă de locul trei din Vuelta 2019.
Pentru rutieri, urmează două etape de plat, în care doar bordurile mai pot crea diferenţe în clasamentul general. Ne aşteaptă, totuşi, două runde pe cinste, în condiţiile în care îi avem la start pe cei mai buni sprinteri din lume: Sam Bennett, Dylan Groenewegen, Pascal Ackermann, Caleb Ewan, Fernando Gaviria sau Arnaud Demare.

UAE Tour : finalul etapei a 5-a, cu victoria lui Pogacar

Clasament etapă
https://i.eurosport.com/2020/02/27/2785272.png
Clasament general
https://i.eurosport.com/2020/02/27/2785274.png
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Italiei
Simon Yates a câștigat una dintre cele mai frumoase etape din istoria recentă a Giro
ACUM 19 ORE
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 13-a a Turului Italiei. Arnaud Demare a fost regele sprintului
IERI LA 18:28