După ce Giro dell'Emilia, Milano-Torino sau Gran Piemonte au asigurat un spectacol deosebit, a venit rândul ca Il Lombardia, "clasica frunzelor moarte", să ne delecteze cu "artificiile" ei. La startul cursei care se va termina la Como se află toți cei trei câștigători ai Marilor Tururi de anul acesta: Richard Carapaz, Egan Bernal și Primoz Roglic.
https://i.eurosport.com/2019/07/29/2647440.jpg

Alaphilippe și Pinot, marii absenți

Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) și-a construit întreaga formă pentru finalul sezonului, astfel încât să fie în formă maximă la Mondiale. Nu s-a întâmplat așa, iar organismul său a avut nevoie de repaus, după un sezon fantastic. Francezul a câștigat în acest an Milano-San Remo, Strade Bianche, Fleche Wallonne și două etape în Turul Franței. Ca atare, a anunțat înainte de Milano-Torino că sezonul pentru el s-a încheiat.
La start nu va fi nici Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), care ar fi trebuit să își apere "titlul" cucerit anul trecut. Cățărătorul din Hexagon nu a mai participat la vreo cursă după accidentarea din Turul Franței, preferând să se odihnească înainte de un 2020 foarte încărcat, în care vizează Turul Franței, Jocurile Olimpice, dar și clasicele din toamnă.

Favoriții în Il Lombardia 2019

Primoz Roglic pare a fi ciclistul care se detașează dintr-un grup al marilor favoriți, judecând după ultimele rezultate. Slovenul a dezamăgit la Mondiale și se părea că e stors de energie după o Vuelta istorică, în care a obținut victoria finală. Nici vorbă de așa ceva: Roglic s-a impus în Giro dell' Emilia și în Tre Valli Varesine, fiind numit de Michael Woods - la rândul său un mare favorit în Il Lombardia - "Robocop".
Alejandro Valverde e un ciclist complet, cu un sprint fantastic. În ciuda unui CV impresionant, "El Bala" nu s-a impus vreodată în Il Lombardia, deși traseul i se potrivește destul de bine. Și de această dată sosește într-o formă bună, dovadă în acest sens locul secund din Milano Torino, unde a fost învins de Michael Woods. Două locuri doi are în carieră rutierul Movistar în Lombardia, de fiecare dată (2013 și 2014) fiind învins de "Purito" Rodriguez.
De două ori învingător în Il Lombardia și locul secund de anul trecut, Vincenzo Nibali e un alt mare favorit. El va pleca de la Bahrain Merida, astfel că va fi ultima ocazie să îl vedem pe "Rechin" în echipamentul formației arabe.
Egan Bernal, câștigător joi în Gran Piemonte, vine cu multă încredere, însă la precedentele sale două participări în Il Lombardia nu a avut prestații de gală: locul 13 în 2017 și locul 12 în 2018.

Predicțiile Eurosport pentru Il Lombardia 2019

***** Primoz Roglic
**** Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Michael Woods
*** Jakob Fuglsang, Adam Yates, Bauke Mollema, Egan Bernal
** Sergio Higuita, Dylan Teuns, David Gaudu, Daniel Martin, Gianni Moscon, Davide Formolo, Tim Wellens, Diego Ulissi, Pierre Latour, Tiesj Benoot, Philippe Gilbert
* Giulio Ciccone, Rafal Majka, Giovanni Visconti, Jack Haig, Ion Izagirre, Gianluca Brambilla, Emanuel Buchamnn, Enric Mas, Wilco Kelderman, Valentin Madouas, Esteban Chaves, Gorka Izagirre, Diego Rosa
https://i.eurosport.com/2019/10/08/2692421.jpg

Parcursul Il Lombardia 2019

Traseul Il Lombardia 2019 e aproape neschimbat față de cel de anul trecut. Spre deosebire de 2018, vom avea doi kilometri în plus, grație reintroducerii cățărării San Fermo di Battaglia.
Cea mai grea porțiune va fi Muro di Sormano, un adevărat zid, care are și secțiuni de 27%. Deoarece apare cu peste 50 de kilometri înainte de finish, acesta nu e locul unde să se câștige cursa, însă foarte probabil cei rămași în urmă vor avea o misiune foarte complicată să revină, cu șanse reale pentru victorie.

Câștigătorii ultimelor 10 ediții din Il Lombardia

  • 2018 - Thibaut Pinot
  • 2017 - Vincenzo Nibali
  • 2016 - Esteban Chaves
  • 2015 - Vincenzo Nibali
  • 2014 - Daniel Martin
  • 2013 - Joaquim Rodriguez
  • 2012 - Joaquim Rodriguez
  • 2011 - Oliver Zaugg
  • 2010 - Philippe Gilbert
  • 2009 - Philippe Gilbert
5 victorii în Il Lombardia are Fausto Coppi, fiind cel mai titrat ciclist din istoria de 112 ani a cursei.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02