Rutierul de la Deceuninck Quick-Step, Fabio Jakobsen, a suferit un accident cumplit în urmă cu 2 săptămâni în Turul Poloniei. Acesta a fost indus în comă de medicii unui spital din Katowice, dar apoi și-a revenit și a fost ulterior transferat la un spital din Olanda unde a continuat recuperarea.
Echipa sa a dat un comunicat în care a prezentat primele reacții ale rutierului, transmise probabil prin intermediul telefonului, întrucât acesta este în imposibilitatea de a comunica verbal, suferind grave afecțiuni la nivelul feței.
https://i.eurosport.com/2020/08/05/2860524.png
Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18

Fabio Jakobsen: "Mi-a fost teamă că nu voi supraviețui"

Rutierul este acum în afara oricărui pericol și urmează să înceapă procesul de recuperare, dar a admis că a tras o sperietură groaznică și că s-a temut pentru viața sa: "A fost o perioadă dificilă și întunecată pentru mine, mi-a fost teamă că nu o să supraviețuiesc. Mulțumesc organizației din spatele Turului Poloniei și echipei mele. Familia mea a putut să fie aproape de mine, ceea ce mi-a dat foarte multă putere."
"În prezent sunt acasă, unde continui procesul de recuperare la nivelul feței. În plus, trebuie să mă odihnesc foarte mult în următoarea perioadă. În următoarele săptămâni și luni, voi suferi mai multe intervenții chirurgicale și tratamente pentru a remedia leziunile faciale.", a mai transmis Jakobsen.
De asemenea, rutierul olandez și-a manifestat recunoștința față de medicii care i-au salvat viața: "Medicii și asistentele de la spitalul din Katowice mi-au salvat viața, motiv pentru care le sunt extrem de recunoscător. Au operat asupra mea timp de cinci ore și mi-au oferit șansa de a trăi. Sunt foarte recunoscător."
Echipa Deceuninck Quick-Step a fost lovită puternic în această perioadă de accidentări foarte grave. Pe lângă Jakobsen, belgienii l-au pierdut în urmă cu câteva zile și pe noul lor star, Remco Evenepoel, care a căzut grav în Il Lombardia și va rata restul sezonului. Evenepoel a fost și el trasferat ieri în Belgia, unde va continua tratamentul, iar astăzi a trasmis un mesaj de mulțumire celor care i-au fost aproape în momentele de după cumplita căzătură.
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12
Turul Spaniei
Contador a prefațat Vuelta și a numit principalii doi contracandidați ai lui Roglic la tricoul roșu
19/08/2022 LA 14:31