Jumbo Visma este cea mai în vogă echipă din ciclism în acest moment. După ce ieri, belgianul Wout Van Aert, a câștigat prima etapă din Criteriul Dauphine (după alte 2 succese consecutive în clasicele Strade Binache și Milano-San Remo), astăzi a venit rândul liderului echipei Primoz Roglic să iasă la rampă.
https://i.eurosport.com/2019/10/08/2692629.jpg

Roglic e lider în clasamentul general

Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Cursa de astăzi a fost ținută sub control de rutierii de la Ineos și Jumbo Visma, iar ultimul supraviețuitor al evadării, francezul Bruno Armirail (Groupama-FDJ) a fost ajuns din urmă cu 8 kilometri înainte de final. Trena draconică impusă de rutierii din față i-a lăsat în urmă pe unii dintre favoriți: Chris Froome, Julien Alaphilippe, Rigoberto Uran, Romain Bardet, Geraint Thomas, Tom Doumoulin sau Warren Barguil au pierdut pe rând contactul cu plutonul care se rarefia cu fiecare kilometru pe măsură ce cursa se apropia de final.

Criterium du Dauphine: Finalul etapei a doua

Aflat în poziția a doua la intrarea în ultimul kilometru, Primoz Roglic a încercat să accelereze și când a văzut că adversarii săi nu au răspuns, a forțat și s-a desprins în câștigător, poate mai ușor decât multă lume s-ar fi așteptat.
Plutonul a sosit la 8 secunde în spatele slovenului, care prin această victorie a preluat și șefia clasamentului general. T. Pinot (Groupama-FDJ) și E. Buchmann (Bora-Hansgrohe) au urcat pe podium alături de Roglic, în timp ce Egan Bernal (Ineos) a terminat abia al 10-lea.
Victoria de astăzi confirmă că cei de la Jumbo Visma sunt într-o formă de invidiat înainte de Turul Franței și că pot să destabilizeze mașinăria care părea perfectă a celor de la Ineos.
După ce a câștigat 2 etape și clasamentul general săptămâna trecută în Tour de l'Ain, Roglic arată că este un mare favorit la tricoul galben din Turul Franței, care va porni la drum pe 31 august din Nice.
Criteriul Dauphine este ultima cursă importantă înainte de Turul Franței și de multe ori cine s-a impus în această cursă a fost în formă maximă și în "Marea Buclă". Cursa continuă zilele următoare cu ultimele 3 etape, toate fiind transmise în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48