Primoz Roglic a avut un sezon destul de bun, în care a câștigat pentru a 3-a oară consecutiv Turul Spaniei, dar slovenul are și alte motive de satisfacție. Rutierul ajuns la 32 de ani este foarte apreciat la Jumbo Visma și i s-a propus un nou contract, pe care acesta l-a acceptat.
Așadar, Roglic va rămâne la Jumbo până în 2025, ceea ce înseamnă că va ajunge să îmbrace 10 ani tricoul echipei la care a debutat în ciclismul profesionist. Slovenul a ajuns la formația olandeză în 2016 și în scurt timp a devenit printre cei mai buni cicliști din lume.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
În cei 5 ani petrecuți deja la Jumbo, Roglic a câștigat 15 etape în marile tururi, a cucerit de 3 ori tricoul roșu în Vuelta, a triumfat o dată în Liege - Bastogne - Liege și în urmă cu câteva luni a devenit campion olimpic la contratimp.
Citește și:

Primoz Roglic, omul numărul unu la Jumbo Visma până în 2025

Cu ocazia anunțului oficial al prelungirii contractului, Roglic s-a arătat recunoscător întregii echipe, fără de care a menționat că nu ar fi ajuns rutierul care este astăzi.
"Poate că totul pare ușor și cele mai bune momente ies în prim-plan cel mai repede, dar nu a fost întotdeauna ușor. Nu sunt singurul responsabil pentru acele momente frumoase. Am făcut asta împreună cu colegii mei de echipă și cu întreg personalul.", a spus Roglic, citat de belgienii de la Sporza.
Șefii celor de la Jumbo Visma s-au arătat foarte entuziasmați că și-au asigurat serviciile lui Roglic pe încă 4 ani și au punctat că slovenul va fi în centrul obiectivelor echipei în sezoanele următoare. Evident, marele țel al rutierului și al formației olandeze este câștigarea Turului Franței.
"Credem că este ceva special că Primoz își va continua carieraalături de echipa noastră. Suntem foarte fericiți de asta și, de asemenea, foarte mândri de asta. Primoz este simbolul transformării echipei noastre din ultimii ani. Această prelungire a contractului ne oferă posibilitatea de a ne face planuri și a ne propune obiective în următorii ani, în care el va juca un rol central. Primoz este unul dintre pilonii din cadrul echipei noastre", a spus directorul sportiv al celor de la Jumbo Visma, citat de Richard Plugge.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55