În Europa audienţa medie a transmisiunilor în direct din cadrul celor 21 de etape, care au debutat în Utrecht pe 4 iulie şi s-au încheiat în Paris pe 26 iulie, a înregistrat o creştere de 11% comparativ cu 2014. Magazinul Eurosport “Turul lui LeMond”, care face avancronica etapei şi prezintă analiza realizată de Greg LeMond (câştigător de trei ori al Turului Franţei) alături de Juan Antonio Flecha (fost rutier al echipei Sky) a avut o creştere de 42% versus 2014.
Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: “Suntem încântaţi să vedem că investiţia în producţia ediţiei din acest an a Turului Franţei a dat rezultate. Pentru prima dată am putut personaliza feed-ul transmisiunilor în direct având acces la toate camerele de înregistrare. Am oferit patru programe diferite pe zi, cu transmisiuni în direct completate de avancronici şi de rezumate, dar şi un magazin dedicate difuzat seara. Graficele 3D şi imaginile înregistrate de camerele montate pe biciclete oferite în cadrul acestor magazine, alături de analizele realizate de expertul Greg LeMond şi de relaţia specială dintre Juan Antonio Flecha şi pluton, au făcut ca Eurosport să poată oferi cea mai amplă şi mai detaliată experienţă a vizionării de până acum”.
Cele mai importante audienţe:
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
- România: cea mai bună audienţă a Turului Franţei după 2009.
- Franţa: cea mai bună audienţă înregistrată vreodată pentru primul weekend al Turului Franţei.
- Marea Britanie: Etapa 21 a înregistrat cea mai mare audienţă a unei etape după 2005.
- Italia: cea mai bună audienţă înregistrată vreodată de Turul Franţei, cu o creştere de +300% versus 2013. Etapa 20 a înregistrat de asemenea cea mai mare audienţă a unei etape de ciclism transmisă pe canal.
- Polonia: cele mai bună ediţie a Turului Franţei.
Ediţia din acest an a Turului Franţei a adus multe noutăţi pe canal. Eurosport a avut acces la toate camerele de înregistrare puse la dispoziţie de ASO (organizatorul Turului), inclusiv la cele din elicopter. A avut de asemenea propriile camere super slow motion pe linia de sosire oferind astfel telespectatorilor Eurosport o experienţă unică a vizionării. Imaginile video de la camerele montate pe bicicletă au fost extrem de apreciate în “Turul Franţei Azi”, primul magazin zilnic de rezumate difuzat seara pe Eurosport.
Magazinul zilnic “Turul lui LeMond” (transmis de două ori pe zi) a fost completat de grafice 3D, care au pus accent nu doar pe cele mai renumite căţărări, dar au subliniat şi gradul de înclinare şi schimbările de direcţie, care contribuie la caracterul unic al cursei. Fiecare ciclist a fost echipat cu un cip GPS astfel încât comentatorii Eurosport au avut acces la datele înregistrate în timp real, oferind astfel telespectatorilor cele mai noi informaţii şi cel mai bun comentariu.
Fanii s-au putut bucura de şapte canale bonus în direct pe Eurosport Player – www.eurosportplayer.com – simulcastul online al canalului. Aceasta a permis telespectatorilor să urmărească întrega cursă, fără întreruperi, să schimbe între cele cinci camere aflate la bordul motocicletelor sau să acceseze camera de pe linia de finiş.
Sursa: people metere locale oficiale / AdvantEdge
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02