Săptămâna trecută, organizatorii Giro au anunțat amânarea competiției, după ce Budapesta a dezvăluit că e incapabilă să susțină primele trei etape, așa cum era programat, iar situația din Italia în privința coronavirus a devenit una extrem de sensibilă.
Se caută noi date în calendar pentru ca Turul Italiei să nu fie anulat, dar misiunea nu e deloc ușoară, mai ales că o mulțime de clasice din această primăvară au fost de asemenea anulate, iar organizatorii lor doresc să le găsească și lor "spațiu".
Peste 100 de curse de ciclism au fost deja amânate, iar o variantă pentru ca toate cele trei mari tururi să se desfășoare e destul de greu de găsit în condiții "clasice". S-a vorbit chiar de un singur mare tur, cu etape în Italia, Franța și Spania, dar e puțin probabilă o astfel de ipoteză.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
ACUM 12 ORE
În schimb, o scurtare a marilor tururi la două săptămâni ar putea să creeze o mobilitate mai mare, astfel încât Giro, TDF și Vuelta să se poată disputa. Propunerea îi aparține lui Brian Cookson, fostul președinte al UCI.
"Aș fi foarte surprins ca Turul Franței să se dispute în condițiile normale, având în vedere situația din Hexagon, care se înrăutățește de la o zi la alta. Dar, dacă lucrurile se vor îmbunătăți în următoarele luni, aceasta e sugestia mea. Un Le Tour de două săptămâni ar da suficient timp ca Giro, care ar urma în septembrie, să se desfășoare. Tot în intervalul a două săptămâni. Apoi, după Campionatele Mondiale, s-ar putea organiza Vuelta, în octombrie, după aceleași coordonate", a spus Cookson, pentru Cycling News.
De notat că ieri Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului din Franța, și-a exprimat speranța că Turul Franței va avea loc conform calendarului. Totuși, fosta mare înotătoare de origine română a punctat că e foarte probabil ca etapele să se dispute fără spectatori, pentru a preîntâmpina orice problemă legată de COVID-19.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vărugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49