Sprinterul belgian în vârstă de 29 de ani, câştigător de etape în Turul Italiei şi Turul Franţei, Merlier a părăsit Alpecin pentru a semna un contract cu Quick-Step până în 2025.
Formaţia belgiană s-a întărit până în 2024 şi cu Jan Hirt (31 ani), câştigătorul de anul acesta al Turului Omanului şi locul 6 în Turul Italiei.
Tour de l'Ain
Antonio Pedrero, victorie solitară în ultima etapă din Tour de l'Ain! Martin a câștigat generalul
ACUM 15 ORE
Odată cu recrutarea pe doi ani a lui Pedersen, specializat mai degrabă pe cursele de o zi, formaţia belgiană şi-a completat efectivul de oameni de clasice, care îi include pe Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Mattia Cattaneo, Yves Lampaert sau Florian Senechal.

UAE a prelungit contractele a 4 cicliști

Echipa ciclistă UAE Emirates, pentru care concurează slovenul Tadej Pogacar, dublu câştigător al Turului Franţei (2020, 2021), a anunţat, vineri, prelungirea până în 2024 a contractelor rutierilor Rafal Majka şi Brandon McNulty, coechipieri de bază ai slovenului, precum şi ale lui Mikkel Bjerg şi Diego Ulissi.
Sprijinul polonezului Majka şi al americanului McNulty a fost în mod special preţios pentru Pogacar în etapele de munte. În etapa a 17-a a "Marii Bucle", în spatele unui sprint extraordinar al lui McNulty, care i-a depăşit pe toţi liderii echipei şi pe coechipierii danezului Jonas Vingegaard, învingătorul de anul acesta, Pogacar a reuşit să se impună în pasul Peyragudes.
Majka, în vârstă de 32 de ani, a fost şi el locomotiva lui "Pogi" în alte etape de munte, înainte de a abandona din cauza unei accidentări la o coapsă.
Prelungirea contractelor lui McNulty (24 ani) şi danezului Mikkel Bjerg (23 ani) se înscriu "în strategia pe termen lung de promovare a tinerelor talente", a explicat formaţia din Emirate într-un comunicat dat publicităţii.
Anunţul acestor prelungiri este urmarea altuia făcut pe 4 august: italianul Matteo Trentin, norvegianul Vegard Stake Laengen şi portughezii Ivo şi Rui Oliveira, care vor concura pentru UAE până în 2023.
Sursa: Agerpres
Tour de l'Ain
Guillaume Martin a câștigat etapa a 2-a din Tour de l'Ain, după un atac superb pe final
IERI LA 16:11
Tour de l'Ain
Jake Stewart s-a impus la sprint în prima etapă din Tour de l'Ain
09/08/2022 LA 18:16