Internat de mai multe săptămâni, fostul mare rutier se afla într-o stare de sănătate precară. De altfel, familia acestuia se pregătea de ce e mai rău, menționând public că "nu ne așteptăm la vești bune de la medici".
Învingător în Turul Spaniei (1964), "Poupou" a câștigat nu mai puțin de 7 etape în Turul Franței. S-a impus în Criteriul Internațional (1964, 1966, 1968, 1971, 1972), în Dauphine Libere (1966, 1969) și Paris–Nice (1972–73), dar a fost excelent și în clasice: s-a impus în Milano-San Remo (1961) și în Fleche Wallonne.
Marele său vis în cariera de 18 ani ca ciclist profesionist a fost să câștige Turul Franței. A terminat pe podium e 8 ori, în trei dintre ediții fiind chiar pe locul secund, motiv pentru care și-a atras supranumele de "eternul secund".
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 12-a din Giro, câștigată de italianul Stefano Oldani
ACUM 6 ORE
Raymond a avut neșansa să îl prindă în prima parte a carierei pe Jacques Anquetil în formă maximă, pentru ca apoi ciclismul să fie dominat de "canibalul" Eddy Merckx. În acest context, a fost imposibil ca Poulidor să își atingă cel mai mare obiectiv, lucru pe care însă nu l-a regretat atât de mult.
"Am fost ghinionist, dar bicicleta mi-a dat prea multe motive de bucurie încât să mă plâng", spunea Poulidor.
Turul Italiei
Stefano Oldani a obținut prima victorie a carierei! Italianul s-a impus în etapa a 12-a din Giro
ACUM 8 ORE
Turul Italiei
Plutonul din Giro i-a adus un omagiu lui Wouter Weylandt! Momente emoționante în etapa a 12-a
ACUM 9 ORE