Belgianul Remco Evenepoel a suferit un accident teribil în Il Lombardia, în urma căruia și-a fracturat pelvisul. El a fost internat pentru 2 zile la un spital din Como, iar ieri a fost transferat în țara sa natală, unde va continua recuperarea, care va fi una de durată.
https://i.eurosport.com/2020/08/15/2864981.jpg

Evenepoel va sta 6 săptămâni în repaus total

Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Examinările la care rutierul va fi supus în zilele următoare vor stabili dacă acesta va avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru vindecarea pelvisului fracturat. Indiferent de ce decizie vor lua medicii în acest sens, este cert că acesta va fi obligat să petreracă următoarele 6 săptămâni într-o stare de rapaus total.
Medicul echipei belgiene, Yvan Vanmol, a declarat că sunt șanse mari să nu fie nevoie de operație: "Deocamdată, presupunem că nu va fi necesară o operație. Dar chirurgii ortopedici din Belgia sunt cei care vor decide."
Vanmol a spus că deși celelelate contuzii au fost ușoare, sezonul este încheiat pentru tânărul rutier: "Contuzia pulmonară a fost ușoară. Remco nu a avut niciodată probleme de respirație, a fost întotdeauna în stare să vorbească și saturația lui de oxigen nu a scăzut niciodată. Această contuzie este o problemă care se va rezolva de la sine într-o săptămână-două și îi oferă un disconfort relativ mic. El trebuie să se odihnească cel puțin 6 săptămâni. Sezonul lui e încheiat."

Evenepoel: "Voi reveni mai puternici ca niciodată"

Rutierul belgian a postat pe contul său de Twitter un video în care a vorbit despre situația sa și le-a mulțumit fanilor și oamenilor de lângă el pentru susținere.
"Vreau doar să spun că mă descurc foarte bine deocamdată, am fost trasferat la un spital din Belgia. În primul rând, vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și m-au ajutat în ultimele zile, începând din momentul căzăturii și până acum. Din păcate, sezonul meu s-a terminat, dar nu mă voi grăbi să revin. Avem tot timpul să planificăm o revenire bună. Vreau să vă mulțumesc tuturor, m-ați susținut atât de mult. Nu am putut răspunde la toate mesajele pentru că erau foarte multe. Văd totul și simt totul. Sprijinul vostru mă întărește și mă va ajuta într-un mod pozitiv. Eu și echipa gândim pozitiv și așteptăm cu nerăbdare sezonul viitor. O vom lua pas cu pas, calm și vom face totul pentru ca eu să devin un rutier mai bun și să revin mai puternic ca niciodată.", a transmis Evenepoel.
Înainte de căzătura din Il Lombardia, belgianul era într-o formă de invidiat și era mare favorit la clasamentul general din Giro. Evenepoel a câștigta toate cursele pe etape la care a luat parte în acest an înainte de clasica de sâmbătă. În prima parte a sezonului s-a impus în Turul San Juan și Turul Algarve, iar după reluarea competițiilor în această vară a câștigat Turul Burgosului și Turul Poloniei.
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12
Turul Spaniei
Contador a prefațat Vuelta și a numit principalii doi contracandidați ai lui Roglic la tricoul roșu
19/08/2022 LA 14:31