Remco Evenepoel a suferit o căzătură foarte urâtă anul trecut în Il Lombardia, care ar fi putut chiar să-i pună capăt carierei. Prima parte a recuperării a decurs neașteptat de bine, astfel că belgianul a revenit relativ repede pe bicicletă, dar luna trecută au apărut noi probleme și a fost nevoit să stea din nou departe de șa.
În această săptămână însă, medicii echipei Deceuninck Quick Step și-au dat acordul ca Remco să-și reia antrenamentele, optimismul fiind prezent în cadrul echipei belgiene.
"Procesul de recuperare poate avea urcușuri și coborâșuri. La început, totul a fost foarte pozitiv și s-a vindecat foarte repede, dar apoi am avut o încetinire a procesului. Deși acest lucru nu a fost nimic prea sever, a trebuit să ne oprim și acum suntem fericiți că Remco poate continua să se antreneze și să construiască începutul sezonului său.", a declarat doctorul echipei Deceuninck, Phil Jansen, citat de eurosport.uk.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
https://i.eurosport.com/2020/10/03/2901303.jpg

Deceuninck speră să-l aibă pe Evenepoel în Giro d’Italia

Echipa belgiană nu a decis un program de curse pentru Evenepoel în acest sezon, dar se speră că acesta va putea participa în Giro d’Italia, în primăvară, ceea ce ar echivala cu debutul său într-un mare tur. El trebuia să fie liderul echipei în Turul Italiei anul trecut, dar căzătura din Il Lombardia l-a scos din circuit.
"Sunt evident foarte fericit că pot să mă întorc pe bicicletă și să pedalez din nou. Deocamdată trebuie să o fac pas cu pas și, în funcție de progresul meu, putem decide viitorul meu program, dar principalul obictiv este că fac progrese.", a declarat Evenepoel.
Vestea că Remco s-a întors pe bicicletă este o veste fantastică pentru comunitatea ciclistă în general și va fi foarte bine primită, ținând cont de urmările foarte grave pe care le-ar fi putut avea căzătura suferită anul trecut.
UCI lucrează intens la găsirea unor soluții care să crească siguranța rutierilor în timpul curselor. Accidentele sunt inevitabile în ciclism, dar important este ca cei care țin frâiele acestui sport să reducă la minim impactul căzăturilor care au loc în fiecare sezon, indiferent de ce fel de curse e vorba.
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54