Remco Evenepoel a suferit o căzătură foarte urâtă anul trecut în Il Lombardia, care ar fi putut chiar să-i pună capăt carierei. Prima parte a recuperării a decurs neașteptat de bine, astfel că belgianul a revenit relativ repede pe bicicletă, dar luna trecută au apărut noi probleme și a fost nevoit să stea din nou departe de șa.

În această săptămână însă, medicii echipei Deceuninck Quick Step și-au dat acordul ca Remco să-și reia antrenamentele, optimismul fiind prezent în cadrul echipei belgiene.

Giro d'Italia
S-a dezvăluit traseul din Giro 2021! 6 finaluri în cățărare și o etapă cu 35 de kilometri de pavate
24/02/2021 LA 17:56

"Procesul de recuperare poate avea urcușuri și coborâșuri. La început, totul a fost foarte pozitiv și s-a vindecat foarte repede, dar apoi am avut o încetinire a procesului. Deși acest lucru nu a fost nimic prea sever, a trebuit să ne oprim și acum suntem fericiți că Remco poate continua să se antreneze și să construiască începutul sezonului său.", a declarat doctorul echipei Deceuninck, Phil Jansen, citat de eurosport.uk.

https://i.eurosport.com/2020/10/03/2901303.jpg

Deceuninck speră să-l aibă pe Evenepoel în Giro d’Italia

Echipa belgiană nu a decis un program de curse pentru Evenepoel în acest sezon, dar se speră că acesta va putea participa în Giro d’Italia, în primăvară, ceea ce ar echivala cu debutul său într-un mare tur. El trebuia să fie liderul echipei în Turul Italiei anul trecut, dar căzătura din Il Lombardia l-a scos din circuit.

"Sunt evident foarte fericit că pot să mă întorc pe bicicletă și să pedalez din nou. Deocamdată trebuie să o fac pas cu pas și, în funcție de progresul meu, putem decide viitorul meu program, dar principalul obictiv este că fac progrese.", a declarat Evenepoel.

Vestea că Remco s-a întors pe bicicletă este o veste fantastică pentru comunitatea ciclistă în general și va fi foarte bine primită, ținând cont de urmările foarte grave pe care le-ar fi putut avea căzătura suferită anul trecut.

UCI lucrează intens la găsirea unor soluții care să crească siguranța rutierilor în timpul curselor. Accidentele sunt inevitabile în ciclism, dar important este ca cei care țin frâiele acestui sport să reducă la minim impactul căzăturilor care au loc în fiecare sezon, indiferent de ce fel de curse e vorba.

Tour de France
Noul "canibal" din ciclism se ia la trântă cu Roglic și Pogacar? Evenepoel ar putea merge în Le Tour
21/01/2021 LA 08:59
Ciclism
2020 în sport | Ciclismul are viitor: Tinerii, performanțe răsunătoare! S-a dat startul unei noi ere
30/12/2020 LA 17:34