În mod normal, astăzi, Remco Evenepoel trebuia să participe la contratimpul de la Campionatele Naționale ale Belgiei, dar din păcate a căzut rău în Il Lombardia, fracturându-și pelvisul, și va rata tot restul sezonului.
Rutierul a fost trasferat luni la un spital din Belgia, unde va urma o lungă perioadă de recuperare. Belgianul a început deja exercițiile de recuperare și a ținut să le arate și fanilor acest lucru. Deși se chinuie vizibil, Evenepoel poate face pași sprijinindu-se de cârje, iar acest lucru este îmbucurător.
Vuelta a Valencia
Evenepoel, start lansat în 2022! Belgianul s-a impus în prima etapă din Turul Comunității Valenciene
02/02/2022 LA 17:40

Remco Evenepoel era omul momentului în ciclism

Rutierul de numai 20 de ani a avut un sezon entuziasmant, care din păcate s-a încheiat mai repede decât ar fi trebuit. Belgianul a câștigat toate cele 4 curse pe etape la care a participat în 2020.
Mai întâi s-a impus în Turul Algarve (2 victorii de etapă) și Turul San Juan (o victorie de etapă) înainte de întreruperea sezonului. După pauză, acesta a arătat și mai bine, câștigând Turul Burgos-ului (1 victorie de etapă) și Turul Poloniei (o victorie de etapă).
https://i.eurosport.com/2020/02/23/2782885.jpg
Aceste evoluții încântătoare i-au făcut pe mulți să îl compare deja pe Remco cu marele Eddy Mercks. Din păcate, ascensiunea sa a fost întreruptă momentan de gravul accident din Lombardia, care a venit cum nu se putea mai prost. Forma deosebită în care se afla belgianul îl făcea unul dintre marii favoriți la câștigarea Turului Italiei din acest an.
Nu a fost să fie în acest sezon, dar cu siguranță Remco Evenepoel va avea un viitor fabulos dacă va continua în același fel în care și-a început cariera de rutier profesionist.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48