Soarta tricoului roz părea decisă în Giro cu o etapă înainte de final. Richard Carapaz, unul din cei mai constanți rutieri de-a lungul celor trei săptămâni, avea un avans de 1:54 față de Vincenzo Nibali, singurul adversar care mai avea șanse teoretice de a-i lua prima poziție de la general.
Întreaga acțiune a cursei s-a concentrat în primul rând pentru victoria de etapă, care i-a revenit, în mod surprinzător, americanului Chad Hag. În vârstă de 30 de ani, Haga a bifat doar al doilea succes din carieră la profesioniști, dar cu siguranță și-a trecut în palmares cea mai mare victorie din carieră. Plecat printre primii, Haga a stabilit cel mai bun timp la final, 22 minute și 7 secunde.
Rutierul de la Team Sunweb l-a devansat cu șapte secunde pe deținătorul recordului orei, Victor Campenaerts, în timp ce podiumul zilei a fost completat de coechipierul lui Campenaerts de la Lotto Soudal, Thomas De Gendt la șase secunde.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Spre finalul zilei s-a dat bătălia pentru tricoul roz, dar și pentru podium. Așa cum era de așteptat, Primoz Roglic i-a luat 23 de secunde lui Mikel Landa, trecând pe locul 3 la final, cea mai bună poziție pe care a terminat într-un Mare Tur. Apoi, totul s-a concentrat pe lupta dintre Nibali și Carapaz. Italianul a făcut un contratimp de destul de bun, terminând în etapă pe locul 9 la 23 de secunde de Haga. În schimb, Carapaz a rulat mai prudent, dar a fost suficient pentru a-și păstra la final tricoul roz.
Astfel, Carapaz a câștigat Turul Italiei cu un avans de un minut 1 minut și 5 secunde față de Nibali, devenind astfel primul ecuadorian din istorie care câștigă un Mare Tur. Tricoul pe puncte i-a revenit lui Pascal Ackermann, cel al tinerilor lui Miguel Angel Lopez, iar la cățărători s-a impus Giulio Ciccone.
Următorul Mare Tur transmis de Eurosport este Turul Franței, cursă ce va avea loc între 6 și 28 iulie.
Clasament etapa a 21-a: 1. Chad Haga, 2. Victor Campenaerts +0:04, 3. Thomas De Gendt +0:06, 4. Damiano Carus +0:09, 5. Tobias Ludvigsson +0:11.
Clasament general final: 1. Richard Carapaz, 2. Vincenzo Nibali +1:05, 3. Primoz Roglic +2:30, 4. Mikel Landa +2:38, 5. Bauke Mollema +5:43.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02