Richard Carapaz și-a demonstrat valoarea încă din primul său sezon la Ineos, unde s-a acomodat perfect și a obținut rezultate excelente în acest sezon foarte complicat. Inițial, ecuadorianul trebuia să meargă în Giro, pentru a-și apăra titlul cucerit în 2019, dar planurile i-au fost date peste cap și a mers În Turul Franței, ca și locotenent al lui Egan Bernal. După ce columbianul a clacat, "Richie" a primit libertate și a arătat o formă foarte bună în ultima săptămână, terminând al 2-lea în clasamentul cățărătorilor.
Mai apoi a mers în Vuelta, unde a pierdut de puțin tricoul roșu în fața lui Primoz Roglic. Raportat la timpul de pe șosea, Carapaz a fost mai bun decât slovenul, dar acesta a câștigat clasamentul general datorită secundelor de bonificație obținute pe parcursul întrecerii.
Una peste alta, Carapaz a avut un sezon foarte bun și rutierul de 27 de ani este convins că acesta este doar începutul unei perioade fructuoase la echipa britanică.
Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24
"A fost un an special pentru mine, un sezon spectaculos pentru că m-am adaptat rapid. Simt că sunt în echipă de cinci ani. Nu știu dacă se vede impresia asta din afară, dar mă simt deja ca un veteran. Am avut multe succese într-o perioadă scurtă de timp, așa că imaginați-vă ce putem realiza în trei sau cinci ani. Este un proiect pe termen lung și am capacitatea, motivația și dorința de a face lucruri grozave.", a spus Carapaz, citat de As.com.
https://i.eurosport.com/2020/08/27/2872618.jpg

Carapaz visează la Turul Franței

Vorbind despre obiectivele din 2021, Carapaz a admis că se simte pregătit pentru a lupta pentru tricoul galben în Turul Franței: "Acum cred că sunt capabil să câștig Turul Franței. Acesta este noul obiectiv pe care mi l-am propus în viitorul apropiat."
De asemenea, ecuadorianul a menționat că se va focusa și pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, spunând că este mândru că își poate reprezenta țara la o asemenea competiție: "Este un alt mare obiectiv, este un prilej extraordinar nu numai ca ciclist, ci și ca ecuadorian. Este o onoare să apăr culorile naționale. Vreau să fiu 100% la Jocurile Olimpice pentru că nu reprezentăm un brand, reprezentăm o țară întreagă. Va fi o mare provocare."
Aceste declarații ale lui Carapaz îi vor da mari bătăi de cap lui David Brailsford, directorul general de la Ineos Grenadiers. Acesta va avea din nou o misiune foarte dificilă în a alege rutierii pentru marile tururi de anul viitor. Egan Bernal și Geraint Thomas sunt 2 foști câștigători de Turul Franței și ambii vor dori să fie lideri ai echipei în "Marea Buclă".
În plus, Tao Geoghegan Hart a câștigat Giro în acest an și probabil va dori să își apere titlul, iar forma arătată de Carapaz îl recomandă pentru a lupta pentru un mare tur la anul. Evident, forma rutierilor din primăvară va decide cum vor sta lucrurile, dar cert este că la Ineos sunt foarte mulți rutieri de general pe metru pătrat, care își vor bucata lor de glorie, astfel că distribuirea lor în cele 3 mari tururi va fi dificil de gestionat de către oficialii echipei.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Carapaz va pleca de la Ineos și va semna cu Education Easy Post! Motivul din spatele deciziei
20/08/2022 LA 12:37