Turul Down Under propune în acest an cel mai dificil traseu din ultimii ani, astfel că posibilitatea ca rutieri precum Daryl Impey - câștigător în ultimii doi ani - a scăzut simțitor.
Clasamentul general va merge, probabil, în dreptul unui cățărător pur, iar Richie Porte se află în acest moment în pole-position să obțină victoria finală, după parcursul din runda a treia.
Deși căzuse cu o zi înainte, sportivul de la Antipozi nu a suferit prea mult și a reușit să se impună în fața rivalilor. El a sosit în vârful cățărării de final cu 5 secunde avans față de un grup care i-a conținut pe Rob Powers (Team Sunweb), Simon Yates (Mitchelton-Scott), Rohan Dennis (team Ineos), Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Daryl Impey (Mitchelton-Scott), Dylan Van Baarle (Team Ineos), Simon Geschke (CCC Team) și George Bennet (Jumbo-Visma).
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
"Jos pălăria în fața băieților. Colegii mei au făcut o treabă foarte bună, au controlat cursa, astfel că la poalele cățărării nu doar că am fost într-o poziție ideală, dar am simțit că am picioare să atac. Din păcate a fost foarte mult vânt de față, altfel probabil aș fi reușit să iau un avans și mai mare", a spus Richie la final.
Porte era extrem de familiarizat cu ultima cățărare, el impunându-se pe aceasta și în 2018.

Tour Down Under : Etapa 3 - highlights

Clasament etapă

https://i.eurosport.com/2020/01/23/2759643.png

Clasament general

https://i.eurosport.com/2020/01/23/2759646.png

Simon Yates, performanță lăudabilă

Până cu doar câteva minute înainte de startul etapei, Mitchelton-Scott nu știa dacă se va putea baza pe Simon Yates. Britanicul a căzut rău în runda a 3-a și a fost la un pas să abandoneze, unul dintre genunchi fiind extrem de "avariat".
Yates s-a urcat pe bicicleta de încălzire înainte de rundă, pentru a vedea dacă rezistă durerilor și a decis să încerce să fie prezent la start.
Odată ce kilometri de cursă au trecut, Yates și-a simțit bine picioarele, astfel că pe ultima cățărare a zilei a răspuns atacului lui Porte, fără succes însă. Totuși, locul trei în etapă e o performanță incredibilă, judecând după circumstanțele în care a obținut-o.
Joi urmează o etapă dedicată sprinterilor, unde Sam Bennett, Caleb Ewan și Elia Viviani (italianul e și el bandajat din cap până în picioare, după ce a fost implicat în accidentul de miercuri) au prima șansă.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02