Podiumul a fost ocupat de doi rutieri de la Education First: Michael Woods și Sergio Higuita.
După câștigarea Vuelta, primul său mare tur din carieră, Roglic părea să se resimtă. Astfel, la Campionatele Mondiale de la Yorkshire, acesta a fost o decepție: deși pornea printre marii favoriți la contratimp, nu doar că nu s-a clasat între primii 10, dar a fost ajuns de Rohan Dennis, viitorul campion mondial, deși australianul plecase cu trei minute mai târziu.
Toți au pus acea reprezentație pe seama faptului că slovenul și-a programat vârful de formă în Vuelta, astfel că era de așteptat ca în Giro dell'Emilia să nu fie printre protagoniști. Mai ales că ultima cățărare, San Luca, era una extrem de explozivă, care se preta foarte bine unor cicliști cu punch mai puternic, precum Valverde sau Ulissi.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Roglic, la atac în Giro dell'Emilia

Doar că Roglic avea cu totul alte planuri, semn că evoluția din contratimpul de la Yorkshire a fost mai degrabă o întâmplare. Având în Sepp Kuss, George Bennett și Antwan Tolhoek ajutoare de nădejde, slovenul a fost protejat până spre final, când a răspuns atacului lui Woods. Pe trei la Mondialele de anul trecut, canadianul nu a găsit răspuns când Roglic a mărit cadența, pe cea mai abruptă porțiune a cățărării; slovenul a rezistat eroic și a sosit într-un final cu 14 secunde avans față de urmăritori: Michael Woods și Sergio Higuita, care a reușit o victorie de etapă în Turul Spaniei.
"Ultima oară când am fost aici am câștigat (n.r. în Giro) și azi s-a întâmplat la fel. Deci pot să spun că îmi place cățărarea San Luca. Nu aș fi putut obține succesul fără ajutorul colegilor, băieții au fost fantastici. Nu m-am simțit extrem de bine, dar am fost motivat să lupt. Sunt extrem de fericit că am câștigat", a spus la final Roglic.
Pentru sloven sezonul e departe de a se fi încheiat. Va participa la Tre Valli Varesine, înainte de o ultimă reprezentație la EuroSport, în ultima clasică monument a sezonului: Il Lombardia.

Clasamentul Giro dell'Emilia

https://i.eurosport.com/2019/10/06/2690943.png
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02