Învingătorul din Vuelta este de neoprit, înainte de ultima mare cursă ciclistă a sezonului, clasica monument Il Lombardia (transmisă în direct de Eurosport sâmbătă). Roglic se simte perfect în Italia, iar de această dată a câștigat, cu un atac dat în ultimii 500 de metri. Nimeni nu a găsit răspuns, plutonul declanșând sprintul prea târziu și sosind cu trei secunde în spatele fostului săritor cu schiurile. Podiumul a fost completat de Giovanni Visconti și de învingătorul de anul trecut, Tom Skujins.
"Sunt fericit din nou. Echipa a făcut o treabă grozavă, a controlat cursa de la început. Am fost și foarte norocos, fără incidentul acela nu aș fi câștigat. E grozav, cum am spus și după victoria din Giro dell'Emilia, mă bucur pe deplin de acest final de sezon. Mă gândesc și la vacanță, dar mai am Il Lombardia în față. Sunt relaxat și mă bucur de fiecare cursă. Să vedem ce se întâmplă în Il Lombardia", a spus Roglic la final.

Tre Valli Varesine: Victorie pentru Primoz Roglic

Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 21 ORE

Incidentul care a stabilit câștigătorul în Tre Valli Varesine

Roglic nu ar mai fi avut ocazia să atace pentru victorie, în condiții normale. Dar un incident de cursă, provocat de motocicleta unei televiziuni, i-a dus pe un drum greșit pe rutierii foarte puternici aflați în evadare.
Printre cei care atacaseră plutonul, și care aveau un avans de 40 de secunde față de grupul Roglic, cu 10 kilometri rămași de parcurs, se aflau Dan Martin (UAE Team Emirates), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Eddie Dunbar (Team Ineos), Alejandro Valverde (Movistar), Michael Woods (EF Education First), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) sau Davide Formolo (Bora-Hansgrohe). Ca atare, dacă aceștia ar fi respectat traseul corect, urmăritorii nu aveau în mod normal vreo șansă.
"Dacă organizatorii nu au fost foarte clari în privința traseului și am fost duși pe un drum greșit, nu prea poți să ai speranțe să obții ceva. E păcat, pentru că cei mai puternici rutieri din cursă se aflau în grupul nostru", a spus la final Dan Martin, care vine după un sezon dezamăgitor și care spera să salveze lucrurile cu o victorie în Italia.

Clasamentul Tre Valli Varesine

https://i.eurosport.com/2019/10/09/2692896.png
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01