Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turul Flandrei 2021 | Un rutier, exclus pentru că a aruncat un bidon de apă într-o zonă nepermisă

Nicu Savin

Publicat 04/04/2021 la 19:59 GMT+3

Turul Flandrei 2021 | Victoria lui Kasper Asgreen a atras toate privirile în cea de-a 2-a clasică monument asezonului, dar pe parcursul cursei au mai fost și alte evenimente de notat. Printre acestea, excluderea lui Michael Schar pentru că a încălcat noile reguli impuse de UCI.

Michael Schar a fost exclus din Turul Flandrei 2021 pentru un bidon aruncat într-o notă de permisă

Credit imagine: Eurosport

Succesul lui Kasper Assgreen în Turul Flandrei nu a fost singura noutate în celebra clasică din Belgia.
Începând cu 1 aprilie a intrat în vigoare o nouă serie de reguli în timpul curselor cicliste. Printre acestea, UCI a impus pentru fiecare etapă/cursă clasică să fie stabilite anumite zone în care sportivii să își arunce bidoanele de apă sau ambalajele de la provizii. Decizia are ca scop protejarea mediului, dar va dura ceva timp până când rutierii se vor obișnui cu aceasta.
Chiar dacă sportivilor le-au fost aduse la cunoștință aceste schimbări de regulament, în focul cursei aceștia pot să le ignore.

Turul Flandrei 2021 | Michael Schar a fost descalificat pentru un bidon aruncat într-o zonă nepermisă

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Michael Schar, elvețianul de la AG2R Citroen Team, care a fost exclus din Turul Flandrei pentru că a aruncat un bidon de apă într-o altă zonă decât în cele impuse de organizatori.
Noul regulament prevede excluderea din cursă pentru o astfel de abatere în cazul clasicelor. La competițiile pe etape, cei care vor încălca noile reguli vor fi sancționați cu o penalizare de 30 de secunde la prima abatere, cu una de 2 minute la cea de-a 2-a și abia la a 3-a vor fi descalificați.
Tot astăzi, Yevgeniy Fedorov (Astana) și Otto Vergaerde (Alpecin Fenix) au fost excluși din Turul Fladrei pentru că s-au șicanat pe șosea, considerându-se că au pus în pericol și ceilalți rutieri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo