Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gino Mader a murit, după căzătura teribilă din Turul Elveției

Nicu Savin

Actualizat 16/06/2023 la 13:49 GMT+3

Etapa a 5-a din Turul Elveției s-a terminat pe o coborâre foarte periculoasă, iar Gino Mader și Magnus Sheffield au căzut într-o râpă. Informația a fost confirmată de organizatori, care au subliniat că elvețianul era inconștient când au sosit medicii. Din nerfericire, după o noapte de spitalizare, Gino Mader nu a mai putut fi salvat, Bahrain-Victorious anunțând azi decesul rutierului.

Juan Ayuso, demonstrație de forță în etapa a 5-a din Turul Elveției! Remco a pierdut din nou timp

UPDATE Gino Mader nu a mai putut fi salvat, după accidentul teribil de ieri din Turul Elveției. Sportivul de 26 de ani a încetat din viață azi, lucru confirmat de echipa sa, Bahrain-Victorious.
"Cu profundă tristețe și cu inima grea trebuie să anunțăm dispariția lui Gino Mäder. Vineri, 16 iunie, după o cădere foarte gravă în timpul etapei 5 a Turului Elveției, Gino a pierdut lupta pentru a-și reveni după rănile grave pe care le-a suferit. Întreaga noastră echipă este devastată de acest accident tragic, iar gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia lui Gino în această perioadă incredibil de dificilă.
În urma incidentului survenit pe coborârea finală a etapei de joi, tânărul de 26 de ani a fost resuscitat la fața locului de cadre medicale, înainte de a fi transportat cu avionul la spital.
În ciuda eforturilor depuse de fenomenalul personal de la spitalul din Chur, Gino nu a reușit să depășească aceasta ultimă și cea mai mare provocare a lui, iar la ora 11:30 vineri ne-am luat rămas bun de la una dintre luminile echipei noastre.
Gino a fost un sportiv extraordinar, un exemplu de determinare, un membru valoros al echipei noastre și al întregii comunități de ciclism. Talentul, dăruirea și pasiunea lui pentru sport ne-au inspirat pe toți", a scris Bahrain în comunicatul în care a anunțat decesul sportivului de 26 de ani.
Directorul general al formației Bahrain-Victorious, Milan Erzen, și-a găsit cu greu cuvintele după drama suferită de echipă.
"Suntem devastați de pierderea ciclistului nostru excepțional, Gino Mäder. Talentul, dăruirea și entuziasmul lui au fost o inspirație pentru noi toți. Nu a fost doar un ciclist extrem de talentat, ci și o persoană grozavă. Exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei și celor dragi, iar gândurile noastre sunt alături de ei în această perioadă dificilă.
Bahrain Victorious va concura în onoarea sa, păstrându-i memoria pe fiecare drum pe care îl parcurgem. Suntem hotărâți să arătăm spiritul și pasiunea de care Gino a dat dovadă. El va rămâne întotdeauna o parte integrantă a echipei noastre", a spus Erzen, citat de Marca.
Știrea inițială

Gino Mader, în stare gravă după accidentul din Turul Elveției

Astăzi a avut loc etapa a 5-a din Turul Elveției, una care s-a decis în mare măsură pe cățărarea Albulapass, unde Juan Ayuso s-a desprins și a mers de unul singur până la final. Din vârful ascensiunii până la finish au urmat câțiva kilometri de coborâre periculoasă și, din păcate, un accident foarte grav a apărut în prim plan.
Conform wielerflits.com, Magnus Sheffield (Ineos) și Gino Mader (Bahrain) au căzut într-o prăpastie de la o distanță de stul de mare. Deocamdată nu au apărut imagini cu incidentul, dar se pare că rutierul elvețian a suferit răni severe. La scurt timp după cursă, organizatorii au emis un comunicat prin care au confirmat gravitatea accidentului, menționând că Mader zăcea nemișcat în apă când medicii au ajuns la locul incidentului. Rutierul a fost resuscitat, după care transportat cu un elicopter la spital.
"La kilometrului 197, pe coborârea Albulapass, doi cicliști s-au prăbușit la viteză mare. Medicul cursei a fost la locul accidentului în două minute. Magnus Sheffield a putut să răspundă. A fost dus la spitalul Samedan cu vânătăi și comoție cerebrală.Gino Mäder zăcea nemișcat în apă. A fost resuscitat imediat și apoi dus la spitalul din Chur un elicopter-ambulanță. Severitatea rănilor sale nu este încă pe deplin clară. O actualizare va urma de îndată ce noi informații devin disponibile. Circumstanțele accidentului sunt investigate.", au trasnsmis organizatorii.
Bahrain Victorious a transmis un mesaj asemănător, dar care poate indica și o anumită îngrijorare: "Rutierul nostru Gino Mäder a fost implicat într-un accident pe coborârea spre La Punt. Rutierul a ieșit de pe șosea și a căzut într-o râpă unde a fost imediat ajutat de un medic la fața locului. Mäder a fost găsit inconștient și resuscitat la fața locului. A fost dus la spital. Mai multe știri vor urma după investigații suplimentare. Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu Gino."
Pentru a ne face o idee cât de periculoasă a fost coborârea pe care s-a produs căzătura lui Gino Mader e suficient să amintim că pe transmisiunea TV, vitezometrul motocicletei care îl urmărea pe Juan Ayoso indicat 100 de km / h la un moment dat. Nu se știe dacă elvețianul s-a prăbușit într-o zonă de maximă viteză, dar e clar că traseul a fost unul foarte periculos.

Gino Mader, în stare gravă, după un accident oribil în Turul Elveției

Îngrijorarea privind starea lui Gino Mader s-a putut observa din postarea pe Twitter a lui Lillian Calmejane, prezent și el în Turul Elveției: "Gândurile mele sunt la Gino, îi doresc toată puterea! Sper că este în siguranță".
Vestea accidentului grav s-a dus repede în pluton, iar Remco Evenepoel a avut un mesaj critic la adresa organizatorilor, subliniind că finish-ul în coborâre al etapei de azi a fost total inutil: "Un lucru de care cred că nimeni a fost mulțumit astăzi este finalul. Traseul s-a terminat cu o coborâre periculoasă și am văzut și acolo câteva accidente. Ar fi fost mai bine să terminăm în vârful cățărării".
Gino Mader are 26 de ani și este unul dintre cei mai promițători cățărători din plutonul profesionist. Elvețianul are în palmares 3 victorii, dintre care cea mai importantă este cea din Giro 2021, când s-a impus entuziasmnat în etapa a 6-a.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo