Rutierul slovac al celor de la Bora-Hansgrohe și-a dezvăluit planul pentru anul viitor. Marile obiective vor fi clasicele din primăvară, obținerea unui nou tricou verde în Turul Franței și o medalie la Jocurile Olimpice. După luna august, Sagan nu va mai participa la vreo cursă în 2020.
"Sezonul meu va avea doar 6 luni. Pentru mine, lucrurile se vor încheia după Turul Franței și Jocurile Olimpice. Dar vor fi 6 luni grele, 6 luni foarte intense", a spus rutierul slovac, citat de cyclingnews.com.
Sagan va începe sezonul în Argentina (Turul San Juan), pentru ca apoi să meargă într-un stagiu de pregătire la altitudine, înainte de clasice. După Giro, va urma un nou cantonament pentru a pregăti ultimele două mari competiții ale sale, în 2020.
Ciclism
Filippo Ganna și-a apărat titlul mondial la contratimp! Italianul l-a învins greu pe Wout Van Aert
IERI LA 15:09
În 2016, la Rio, Sagan a participat în proba de mountain bike, considerând că îi va fi mult prea greu în cursa de șosea, care conținea o mulțime de cățărări. În cele din urmă, Greg Van Avermaet, un ciclist de clasice, care are calități similare cu ale lui Sagan, a reușit să obțină o victorie puțin scontată, atacul său găsindu-i fără răspuns pe cățărători (care, în teorie, aveau prima șansă).

Cum se împarte Bora în Marile Tururi: Sagan, probabil fără ambiții în Giro

În Giro, Sagan nu va fi probabil la turație maximă, motiv pentru care Bora va miza în etapele în linie pe alt sprinter, Pascal Ackerman. Germanul a cucerit, de altfel, tricoul pe puncte în Turul Italiei 2019.
Bora a anunțat și cum va aborda primele două Mari Tururi ale anului din perspectiva generalului. Max Schachmann, care a reușit un 2019 de excepție, va merge în Giro. Dacă anul trecut (2018) a obținut o victorie de etapă în Turul Italiei, de această dată germanul va veni cu ambiții de clasament general.
Pentru Turul Franței va fi păstrat Emanuel Buchmann, cel care a reușit o performanți impresionantă în ediția din acest an, clasându-se pe locul 4 la general.
"Turul Franței va fi o oportunitate incredibilă pentru Buchamnn. Nu conține contratimp pe echipe și există un singur contratimp individual. E o șansă excelentă pentru el, dar, desigur, trebuie să fie sănătos pentru a fi în forma optimă la startul Turului", a explicat Ralph Denk, managerul celor de la Bora.
Pregătirea lui Buchmann va fi similară cu cea din 2019, când a mers în Turul Emiratelor Arabe Unite, pentru ca apoi să participe la Turul Țării Bascilor, Turul Romandiei și Dauphine.
Ciclism
Peter Sagan a câștigat Turul Slovaciei fără să câștige vreo etapă! Einhorn s-a impus în ultima rundă
IERI LA 13:02
Ciclism
Tragedie în lumea sportului! Fostul ciclist Chris Anker Sorensen și-a pierdut viața
IERI LA 05:06