Astăzi a avut loc cursa pe șosea din cadrul Campionatelor Naționale de ciclism, iar aceasta a fost marcate de un scandal imens. Părinții lui Edi Grosu se aflau într-o mașină care a fost implicată într-un accident cu o alta, în care era antrenorul de la CSA Steaua, Georgios Georgiadis.
Părinții celui mai bun rutier din țară susțin că Giorgiadis a intrat intenționat cu mașina în ei, dorind să-i rănească.
"Să vină poliţia, să vină jandarmeria aici! Ăsta nu are ce căuta în ciclismul profesionist. Să vină poliţia că a intrat intenţionat în mine", s-a auzit urlând tatăl lui Edi Grosu, conform as.ro.
Tour de l'Ain
Antonio Pedrero, victorie solitară în ultima etapă din Tour de l'Ain! Martin a câștigat generalul
ACUM 10 ORE
Mama sportivului a avut și ea o reacție disperată în timp ce vorbea la telefon: "L-a lovit la gât. Avem nevoie de ambulanţă. Să vină în Ocland, că ne întoarcem acolo. L-a gât, chiar la ceafă (n.r l-a lovit). Noi voiam să depăşim, să mergem la locul nostru în caravană, şi el a venit din stânga să ne bage în şanţ".

Edi Grosu îi acuză de fals pe cei de la CSA Steaua

Animozitățile dintre cele două tabere au început acum câteva zile, când Edi Grosu a depus o plângere la UCI, acuzându-i pe cei de la CSA Steaua că le-a făcut documente false unor sportivi de la clubul Armatei.
"Ei au făcut nişte falsuri, pe clubul Steaua aveau duble licenţieri ceea ce nu era posibil. Eu am făcut o reclamaţie la UCI acum 2 zile, vineri. UCI mi-a dat dreptate mie şi astăzi a luat foc (n.r. Georgios Georgiadis). Taică-miu e lovit la cap, după cum se vede în poze. Apoi a intrat cu maşina în faţă, să îl agreseze. Se vede cum îl înjură", a spus Edi Grosu pentru sursa citată.
Georgios Georgiadis s-a apărat, spunând că accidentul s-a produs din cauza părinților lui Edi, care nu au respectat normele privind cursele cicliste.
"A început să mă înjure, am coborât şi m-am enervat şi eu. L-am lovit cu maşina, atât s-a întâmplat. Ne-am lovit în circulaţie, eu zic că m-au lovit ei. Noi avem alte reguli, nu ai voie să mă depăşeşti când am sportiv în faţă. Noi maşinile din caravană suntem în protecţia sportivilor.
Ei m-au şicanat şi nu am putut să ajung la sportivul meu. După ce i-am schimbat roata, au venit din partea stângă şi probabil au vrut să mă obstrucţioneze. Eu m-am supărat foarte mult pentru că exista posibilitatea să păţească ceva ciclistul din faţă. Nu l-am lovit, nici nu l-am atins. Eu sunt lovit la uşa din stânga şi el este lovit în faţă", a spus antrenorul de la CSA Steaua.
Edi Grosu este cel mai cunoscut rutier al României. Sportivul de 29 de ani din Zărnești este sub contract cu echipa italiană Drone Hopper - Androni Giocattoli. Edi a câștigat cursa pe șosea de la Campionatele Naționale în 2020.
Tour de l'Ain
Guillaume Martin a câștigat etapa a 2-a din Tour de l'Ain, după un atac superb pe final
IERI LA 16:11
Tour de l'Ain
Jake Stewart s-a impus la sprint în prima etapă din Tour de l'Ain
09/08/2022 LA 18:16