Din cauza pandemiei de coronavirus, calendarul competițional din ciclism a suferit modificări importante, iar Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) încearcă să acorde locuri în cursele importante cât mai multor echipe.
https://i.eurosport.com/2014/05/28/1246253.jpg

Androni Giocattoli-Sidermec și Bardiani CSF acceptate în Milano-San Remo

Gran Piemonte
Ivan Garcia Cortina, prima victorie a sezonului! Ibericul s-a impus în clasica Gran Piemonte
ACUM 5 ORE
RCS Sport, organizatorul Milano-San Remo, a solicitat celor de la UCI să permită accesul în cursă a două echipe în plus în ediția din acest an. Organul de conducere a aprobat cererea, dar numai cu condiția ca toate echipele să renunțe la câte un rutier pentru a reduce astfel dimensiunea plutonului.
Așadar echipele pro-continentale Androni Giocattoli-Sidermec și Bardiani CSF se alătură celorlalte 25 de echipe care erau deja înscrise la cursă.
Directorul la RCS Sport, Mauro Vegni a declarat: "Organizația a solicitat celor de la UCI, ca în acest moment particular, când este necesar să participe cât mai multe echipe și rutieri, să putem invita alte două echipe fără a reduce numărul de rutieri pe echipă. UCI a respins cererea, deoarece acest lucru ar fi însemnat să se depășească limita maximă a rutierilor permisă de regulament."
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824598.jpg

Decizia a fost criticată de directorul de la Jumbo Visma

În conformitate cu regulile UCI, numărul actual de piloti admis într-un pluton este de 176. Dar dacă toate cele 27 de echipe concurează cu numărul obișnuit de șapte rutieri, plutonul din Milan-San Remo ar ajunge la 189 de sportivi. Dar dacă fiecare echipă renunță la un rutier, vor fi 162 de sportivi la startul cursei de săptămâna viitoare.
Faptul că această hotărâre a fost luată cu numai 10 zile înainte de cursă a generat reacții dure din partea unor echipe importante.
Directorul Jumbo-Visma, Richard Plugge a declarat: "Este o decizie iresponsabilă și ridicolă. Faptul că această cerere a fost acceptată este de neînțeles pentru că regulamentul se modifică cu mai puțin de 14 zile înainte de startul cursei.''
https://i.eurosport.com/2019/03/25/2551431.jpg

Traseu mai lung pentru Milano-San Remo în acest an

Din cauza situației generate de pandemie și treaseul obișnuit al cursei Milano-San Remo a avut de suferit. Un număr de 13 primari din provincia Savona s-au opus ca în acest an plutonul să treacă prin localitățile lor, astfel că traseul a fost modificat.
După noua configurarea a traseului distanța pe care rutierii o vor parcurge va fi mai mare cu 8 kilometri decât de obicei, însumând în total 299 de kilometri.
Deși ruta a fost modifictă, cele mai importante părți ale traseului vor fi parcurse de către rutieri. Aceștia vor trece peste celebrele Poggio și Cipressa, porțiuni unde de obicei se decide această cursă.
Anul trecut, clasica Milano-San Remo a fost câștigată de francezul Julien Alphilippe, de la Deceuninck Quick Spet. Francezul va participa și în ediția din acest an, dar a anunțat astăzi că are cu totul alte obiective principale decât clasicele din Italia din acest început de august.
Prima cursă clasică monument a anului 2020 se va desfășura sâmbăta viitoare și va putea fi urmărită integral, în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Mémorial Frank Vandenbroucke
Evenepoel, gest superb în prima cursă la care a purtat pe umeri tricoul de campion mondial
04/10/2022 LA 18:30
Mémorial Frank Vandenbroucke
Christophe Laporte a câștigat clasica Binche - Chimay - Binche! Francezul, a 4-a victorie în 2022
04/10/2022 LA 17:56