"Fenomenul" Pogacar ne va impresiona din nou cu ale sale calităţi impresionante pe căţărări abia în 2020. Echipa sa vrea să îl protejeze, deşi antrenorul personal a explicat că Tadej are o capacitate ieşită din comun de a se recupera după cursele grele.
În Turul Franţei, cea mai importantă competiţie ciclistă a anului, slovenul a devenit al doilea cel mai tânăr învingător din istorie şi cel mai tânăr câştigător din ultimii 116 ani. Nu a avut mult timp să sărbătorească, pentru că la o săptămână distanţă a participat la cursa de şosea din cadrul Campionatului Mondial, pentru ca apoi să fie prezent la startul Fleche Wallonne şi Liege-Bastogne-Liege, în clasica "monument" obţinând un impresionant loc 3.
Pogacar anunţase că va fi prezent şi în Turul Flandrei, deşi pe pavate şansele sale nu erau excelente, prin comparaţie cu ale specialiştilor, însă existau voci care susţineau că UAE se gândeşte chiar să îl trimită în Vuelta.
Ciclism
Colbrelli "plânge" după tricoul curcubeu! "Am avut ochi doar pentru Van Aert și Van der Poel"
ACUM 4 ORE

Pogacar, prea obosit! Va reveni în 2021

Speculaţiile s-au oprit astăzi, când echipa sa a anunţat că Tadej nu va mai participa în 2020 la vreo cursă. O decizie normală, pentru că, independent de resursele avute, exista pericolul mare ca Pogacar să fie prea expus.
"După această perioadă extrem de aglomerată, Pogacar va avea parte de o vacanţă. E nevoie de odihnă pentru el, după ce a participat la curse atât de solicitante. Îşi va încărca bateriile şi se va întoarce la fel de puternic în 2020", a dezvăluit echipa sa pentru ziarul sportiv din Belgia, Sporza.
Deşi încă nu se ştiu profilele celor trei mari tururi de anul viitor, aproape sigur Pogacar şi UAE vor alege să facă dubla Turul Franţei - Vuelta. Evident, dacă nu va fi modificat calendarul, iar perioadele în care aceste curse se vor desfăşura sunt cele obişnuite. Dubla Giro-Le Tour e prea grea astfel încât să o încerce, iar în Turul Spaniei are amintiri fantastice. Anul trecut, Pogacar a câştigat trei etape şi a venit pe locul 3 la general, deşi nu împlinise încă 21 de ani.
Weltmeisterschaften
Rezumatul unei curse magice: așa a câștigat Alaphilippe aurul la Mondiale
ACUM 21 ORE
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
ACUM O ZI