Cei doi s-au aflat într-o evadare de cinci oameni ce i-a mai conținut pe Mads Pedersen, Simone Andreetta și Lukas Postlberger, dar au ajuns să-și dispute victoria singuri după ce colegii lor au fost pe rând lăsați în urmă. Dillier a deschis sprintul cu 150 metri înainte de linia de sosire pe scurta, dar pronunțata cățărare de final, iar Stuyven nu a reușit să-l depășească, lovind ghidonul bicicletei în frustrare.
Postlberger a terminat al treilea, la doisprezece secunde în urmă, iar Andreetta a încheiat la alte paisprezece. Grupul favoriților din clasamentul general a apărut câteva secunde mai târziu, cu Bob Jungels păstrându-și tricoul roz. Nu au existat diferențe între rutierii care se vor lupta pentru victoria finală.
Etapa de 217 km a programat două cățărări repertoriate. Punctele s-au împărțit între oamenii din evadare, cu Andreetta câștigând-o pe prima, de categorie 2, în timp ce Postlberger a trecut primul de cea de-a doua, de categorie 4.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Stuyven a acumulat maximum de puncte în ceea ce a privit sprinturile intermediare, iar o victorie la final i-ar fi oferit belgianului onoarea de a purta tricoul ciclam la finalul etapei. Cu locul său secund, Stuyven a ratat detronarea lui Fernando Gaviria din fruntea clasamentului pe puncte. Columbianul încă are un avans de 3 lungimi, iar etapa a 7-a îi va putea oferi o nouă șansă la un sprint masiv.
Traseul îi va duce pe cicliști de la Castrovillari la Alberobello. Ziua va fi una lungă, de 224 km, cu o cățărare de categoria a 4-a propusă între două sprinturi intermediare în a doua parte a etapei.
Oamenii rapizi ai plutonului vor avea o șansă bună să-și dispute victoria, iar cu cinci zile în care aceștia nu vor mai fi în centrul atenției urmând, lupta pentru un nou succes de etapă ar putea fi una haotică. Gaviria poate fi considerat favorit la victorie după cele două etape câștigate deja, iar Andre Greipel sau Caleb Ewan pot încerca să-și ia revanșa.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02