Etapa a 5-a din Turul Franței a fost una absolut nebună. O evadare de 6 rutieri a animat cursa încă de la început: Taco van der Hoorn (Intermarché - Wanty Gobert), Magnus Cort, Neilson Powless (EF Education-EasyPost), Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies), Simon Clarke (Israel-Premier Tech) și Alexis Gougeard (B&B Hotels- KTM), iar eforturile acestora au fost răsplătite.
Doar 4 oameni au ajuns să lupte pentru victorie, iar aceasta i-a revenit lui Simon Clarke (Israel Start Up Nation), care l-a depășit in-extremis pe Taco Van Der Horn (Intermarche). Pe ultima treaptă a podiumului Edvald Boasson Hagen (Total Energies).
Tour de l'Ain
Antonio Pedrero, victorie solitară în ultima etapă din Tour de l'Ain! Martin a câștigat generalul
IERI LA 15:20
Pentru australianul de 35 de ani este de departe cea mai importantă victorie a carierei. Acesta mai avea două succese de etapă în Vielta, în 2012 și 2018, dar izbânda de azi este punctul de referință al carierei sale, mai ales prin modul în care a fost obținută, după o evadare de 150 de kilometri.

Turul Franței | Roglic a pierdut timp prețios, după o căzătură

Lucruri extrem de importante s-au întâmplat în grupul favoriților. Liderul la zi al clasamentului general, Wout Vana Aert, a fost implicat într-o căzătură după un acroșaj cu al său coechipier, Steven Kruijswijk. Belgianul a revenit în pluton, dar problemele celor de la Jumbo Visma au continuat.

Turul Franței | Van Aert, purtătorul tricoului galben, a căzut în etapa a 5-a

Jonas Vingegaard a făcut pană pe unul dintre cele 11 sectoare de pavate. Danezul, locul second anul trecut, a fost ajutat să revină pe final și cel mai probabil va fi omul de general al echipei olandeze. Asta pentru că Primoz Roglic pare scos din calcule, după ce a pierdut timp prețios în urma unei căzături.

Dezastru pentru Jumbo Visma! Roglic a căzut și el în etapa a 5-a și va pierde timp prețios

Tadej Pogacar a simțit imediat miros de sânge și a accelerat, câștigând peste două minute în raport cu marele său rival la tricoul galben în acest an. Câștigătorul precedentelor două ediții nu a reușit totuși să ajungă lider la general, Van Aert reușind pe final să ajungă în timp util la finish.
Belgianul rămâne astfel în galben, având 13 secunde peste Neilson Powless (Education Firts) și 14 peste Edvald Boasson Hagen (Total Energies). Pogacar 3 pe 4, la 19 secunde de lider, astfel că pare doar o chestiune de timp până când va prelua tricoul galben.
Etapa a 6-a va fi una foarte lungă (219 kilometri) și va avea în meniu 3 cățărări repertoriate: două de categoria a 4-a și una de cateogoria a 3-a, astfel că sprinterii care se cațărăr decent ar putea avea o șansă bună la victorie.
Tour de l'Ain
Guillaume Martin a câștigat etapa a 2-a din Tour de l'Ain, după un atac superb pe final
10/08/2022 LA 16:11
Tour de l'Ain
Jake Stewart s-a impus la sprint în prima etapă din Tour de l'Ain
09/08/2022 LA 18:16