Cea de-a 118-a ediție din Paris-Roubaix a fost una plină de incidente. Traseul ud a transformat cursa într-o adevărată luptă pentru supraviețuire, pentru fiecare rutier fiind practic o performanță să rămână pe bicicletă, mai ales pe secțiunile de pavate. După nici jumătate din distanță parcursă, Paris - Roubaix a devenit deja cursa cu cele mai multe căzături din acest sezon, asta ca o dovadă în plus despre calvarul pe care l-au trăit cicliștii.
Cursa s-a decis la un sprint în 3, la care au luat parte Sonny Colbrelli, Florian Veermersch și Mathieu Van Der Poel, cei 3 ajungând împreună pe velodromul din Roubaix. Sonny Colbrelli și-a dovedit calitățile de sprinter și a trecut primul linia de sosire, obținând astfel cea mai importantă victorie a carierei.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Colbrelli și-a trecut astfel în palmares prima clasică monument și a încununat un sezon fantastic, în care a mai câștigat printre altele și Campionatul European pe șosea, dar a devenit și campion al Italiei.
Prin succesul de astăzi, Sonny Colbrelli a devenit primul italian de la Andrea Tafi încoace (1999) care se impune în "Iadul Nordului".
Citește și:

Desfășurarea clasicei Paris - Roubaix, una plină de incidente și de suspans

După aproximativ 40 de kilometri parcurși, s-a format o evadare numeroasă, formată din aproximativ 30 de rutieri. Forța evadării nu i-a permis plutonului să se relaxeze deloc, astfel că avansul acesteia nu a fost în niciun moment mai mare de 3 minute.
Evadarea a rămas în frunte, dar compenența ei a început să se rărească odată cu scurgerea kilometrilor. Grupul favoriților a fost și el serios rarefiat, în special datorită atacurilor date de Sonny Colbrelli (Bahrein) sau Mathieu Van Der Poel (Alpecin Fenix) sau a incidentelor în care au fost implicați unii dintre aceștia.
Cu aproximativ 50 de kilometri înainte de final, doar Gianni Moscon (Ineos), Florian Vermeersch (Lotto Soudal) și Tom Van Asbroeck (Israel Start-Up Nation) mai erau în frunte, fiind urmați la ceva mai mult de un minut de Colbrelli și Van Der Poel, de care s-a agățat și Guillaume Boivin (Isreale Start Up Nation).
Italianul de la Ineos a forțat pe un sector de pavate și s-a desprins de Vermeersch și Van Ansbroeck, care au fost înghițiți de grupul de 3 oameni din spate. Avansul lui Moscon a început să crească și acesta începea să spere la o victorie istorică, dar ghinionul nu l-a ocolit. Mai întâi o problemă tehnică, iar apoi o căzătură pe o porțiune de pavate au făcut ca avansul său să se evapore repede.
Moscon nu a renunțat, dar acesta era deja în vizorul urmăritorilor, iar Van Der Poel, Colbrelli și Vermeersch l-au ajuns cu aproximativ 16 kilometri înainte de final. Stors de puteri, Moscon nu s-a mai putut agăța nici de cei care l-au ajuns și a rămas în urmă după doar câteva sute de metri.
Van Der Poel, Colbrelli și Vermeersch au rulat cot la cot pe ultimii kilometri, fiind clar că dintre ei se va alege câștigătorul. Fiind cel mai slab la sprint, Florian Vermeersch a încercat să forțeze în câteva rânduri, dar Van Der Poel și Colbrelli au răspuns fără probleme.
Așadar, totul s-a decis pe velodromul din Roubaix, iar Sonny Colbrelli a gestionat cel mai bine finalul, trecând primul linia de sosire. Vermeersch a terminat al 2-lea, iar Van Der Poel a completat podiumul.
Ciclism
Femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței și-a aflat sentința
14/10/2021 LA 18:54
Ciclism
Traseu Turul Franței 2022 | 53 de kilometri de contratimp, etapă pe pavate și finish pe Alpe d'Huez
14/10/2021 LA 12:35