Câștigător de etape în toate cele trei Mari Tururi, Rohan Dennis este mult mai cunoscut pentru ceea ce a reușit, de-a lungul carierei, în proba contra-cronometru. BMC, echipă care l-a avut în "curte" în perioada 2014-2018, a vrut să îl transforme într-un rutier de general, lucru care i-a afectat prestațiile la contratimp. Chiar și așa, australianul e dublu campion mondial al disciplinei și se anunță o achiziție de marcă pentru Ineos.
"A fost un vis al meu încă de când am devenit profesionist. Am fost mereu un fan al acestei echipe, astfel că acum nu pot să spun decât că e o mare onoare să concurez pentru Ineos. Deja simt că am o conexiune cu echipa, e o formație care aduce mereu inovații, mai ales la contratimp, ceea ce mă încântă. Sper să onorez cum se cuvine această echipă, prin performanțele mele", a spus Dennis după ce și-a pus semnătura pe contractul cu Ineos.
Planurile din 2020 ale lui Dennis par să se învârtă în jurul Jocurilor Olimpice de la Tokyo și asupra Mondialelor, unde țintește medaliile de aur la contratimp. Totuși, motorul său diesel poate să îi ajute mult pe liderii echipei, atât la trenă, cât și în etapele de contratimp pe echipe.
Turul Italiei
Turul Italiei. Jan Hirt a obținut o victorie superbă la Aprica. Luptă pasionantă pentru tricoul roz
ACUM 7 ORE
Dennis e al doilea mare transfer al lui Ineos pentru 2020, după ce în prealabil a reușit să îl aducă pr Richard Carapaz, câștigătorul Giro, de la Movistar. Formația britanică a mai semnat cu câțiva tineri extrem de talentați, Carlos Rodriguez, Brandon Rivera și Ethan Hayter.
La capitolul plecări, se numără Diego Rosa (Arkea), Kenny Elissonde (Trek), Kristoffer Halvorsen (Education First), David de la Cruz (UAE) și Wout Poels (Bahrain Merida).

Momentul rupturii între Rohan Dennis și Bahrain Merida

Sosit în acest an la Bahrain Merida, după 5 ani petrecuți la BMC, Rohan Dennis nu doar că nu s-a adaptat, dar a fost și protagonistul unui moment care cu greu poate fi catalogat.
În Turul Franței, cu o zi înainte de proba de contratimp, Dennis a abandonat fără niciun motiv. Pur și simplu s-a dat jos de pe bicicletă, fără a acuza vreo problemă medicală.
Directorii sportivi ai lui Bahrain Merida nu au înțeles nimic, imaginile surprinse de camerele de filmat fiind extrem de sugestive în acest sens. Acel episod a pus într-o lumină foarte proastă echipa, iar colegii lui Dennis au simțit că nu sunt respectați de coechipierul lor.
De atunci, australianul nu a mai concurat în vreo cursă. S-a spus că vrea să se concentreze pe Mondiale, ceea ce s-a și întâmplat, însă relațiile cu echipa din Bahrain erau cu siguranță glaciale. În timpul Mondialelor, Dennis a concurat pe o bicicletă BMC, pentru ca apoi Bahrain Merida să confirme că a rupt contractul cu australianul încă înainte de Campionatele Mondiale.
Turul Italiei
Richard Carapaz, încrezător că poate să ajungă în roz la Verona! Argumentele ecuadorianului
ACUM 10 ORE
Ciclism
Cele două etape în care se va scrie soarta Giro 2022! Îl poate depăși Hindley pe Carapaz?
IERI LA 09:34