Tadej Pogacar are doar 22 de ani, dar a atins deja cele mai înalte culmi ale ciclismului mondial. Slovenul a câștigat de două ori consecutiv tricoul galben în Turul Franței, iar în această primăvară și-a adjudecat și primul momnument al carierei, triumfând în Liege-Bastogne-Liege.
Pogacar a ajuns la UAE Team Emirates în 2019, iar contractul său urma să expire la finalul anului viitor. Echipa din Emirate nu a dorit să mai aștepte până atunci negocierea unui nou contarct și i-a făcut o ofertă de nerefuzat slovenului.
Conform Gazzetta dello Sport, Pogacar a semnat deja un nou contract, valabil până în 2027, urmând a câștiga 6 milioane de € anual, record absolut în ciclismul mondial. Suma reprezintă salariul fix, astfel că Pogacar poate să-și rotunjească veniturile în funcție de performanțe.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11
Astfel, Pogacar îi depășește în topul celor mai bine plătiți rutieri din lume pe Chris Froome sau Peter Sagan. Într-un raport de anul trecut al jurnaliștilor de la L'Equipe, cvadruplul câștigător al Turul Franței, Chris Froome, ar încasa 4,5 milioane de € anual la Israel Start Up Nation. De asemenea, Peter Sagan, triplu campion mondial, avea la Bora un salariu anual de 5 milioane de €. De anul viitor, slovacul va concura pentru Total Energies.

Tadej Pogacar, țintește titlul mondial în această toamnă

După ce a uimit lumea ciclismului în 2020, Pogacar a avut un 2021 de vis până în prezent. Slovenul a câștigat clasamentul general în Turul Emiratelor Arabe Unite și în Tirreno Adriatico în startul sezonului, iar apoi și-a trecut în palmares prima clasică monument - Liege-Bastogne-Liege, învingându-l pe Julian Alaphilippe. Ulterior a câștigat și Turul Sloveniei, iar în Turul Franței și-a distrus concurența, reușind 3 victorii de etapă și victoria la general.
După bronzul obținut în cursa pe șosea la Jocurile Olimpice, Pogacar a preferat să își ia o pauză și să nu meargă în Vuelta, pentru a se pregăti cum se cuvine pentru finalul de sezon. Slovenul urmează să se întoarcă în curse pe 29 august, când va luat startul în Bretagne Classic-Ouest France, înainte de a participa la Campionatele Europene de la Trentino, unde va concura și în cursa pe șosea și la contratimp.
Marele obiectiv al toamnei pentru Pogacar este cursa pe șosea de la Campionatele Mondiale, care va avea loc pe 26 septembrie, în Belgia (Antwerp-Leuwen - 267 de kilometri). În fine, ultima cursă a anului pentru Pogacar va fi Il Lombardia, pe 9 octombrie.
Până la competițiile unde Pogacar este așteptat să facă din nou spectacol, lumea ciclismului își îndreaptă atenția către Vuelta, din care s-au scurs de ja 5 etape până acum. Etapa a 6-a va fi astăzi, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player, cu începere de la ora 15:50.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54