După o primă etapă destinată sprinterilor, runda a doua din Turul Comunităţii Valenciene a programat o altă rundă fără dificultăţi majore. Două căţărări în prima jumătate a cursei nu au pus probleme plutonului, dar finishul a fost unul generator de "artificiii".
Asta pentru că ultimii kilometri au fost în căţărare, unele dintre pante fiind destul de abrupte. În consecinţă, teritoriul era prielnic pentru puncheuri, care s-au luptat pentru victoria de etapă.
Alejandro Valverde în zilele lui de glorie ar fi câştigat probabil fără emoţii această etapă, însă anii au trecut şi peste "El Bala". Ibericul va împlini în această primăvară 40 de ani şi nu mai are aceeaşi explozie ca în anii precedenţi.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Deşi a accelerat impresionant, timingul în care a dat atacul fiind unul perfect, rutierul Movistar nu a putut ţine acelaşi ritm până la final. El a fost în cele din urmă devansat de Tadej Pogacar, slovenul de 21 de ani care în Vuelta de anul trecut s-a clasat pe un neaşteptat loc trei la general, cucerind şi trei victorii de etapă.
Pogacar a urcat, evident, pe primul loc şi la general şi e marele favorit la victoria finală. În singura etapă de munte din Turul Comunităţii Valenciene, traseul se va potrivi mult mai mult abilităţilor sale de căţărător decât finalul abrupt de azi, mult mai pe gustul puncheurilor.

Turul Comunităţii Valenciene: rezumatul etapei a 2-a

Pentru vineri în meniul Turului Comunităţii Valenciene e o nouă etapă destinată sprinterilor, Groenewegen, Fabio Jakobsen, Alexander Kristoff sau Mateo Trentin urmând a se lupta, în mod normal, pentru victorie.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02